Amed'de HDP'li belediye eşbaşkanları buluştu

  Amed'de HDP'li ilçe belediye eşbaşkanları ile Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, yerel yönetim sorunlarının çözümü için buluştu.

HDP Amed merkez ve ilçe belediye eşbaşkanları, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı başkanlığında, Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Yerel yönetimlerde yaşanan sorunların daha hızlı çözümü ve halka nitelikli hizmet sunmak amacıyla yapılan toplantıda, kentin sorunları konuşuldu.

'KENT KONSEYİNE AĞIRLIK VERİLMELİ, GABB AKTİFLEŞMELİ'

Mızraklı, Birleşmiş Milletler’e bağlı Parlamenterler Arası Birlik heyetinin ziyareti ile ilgili de bilgiler verdi. Mızraklı, kenti birlikte yönetme adına Kent Konseyi çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.
Yakın zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nin (GABB) yeniden oluşumuyla ilgili sürecin başlatılacağını kaydeden Mızraklı, bölgede yerel yönetimlerin gelişmesi açısından GABB’ın önemine dikkat çekti. Kentte tepkilere neden olan ilaçlamaya dair bilgilendirmede bulunan Mızraklı, dünyada ve Türkiye’de ilaçlama örneklerini sıraladı. Mızraklı, ilaçlama konusunda daha bilimsel ve etkili bir çalışmayla eski alışkanlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti.

'İLDE KURULACAK KOORDİNASYONLA AŞABİLİRİZ'

İlçe belediye eşbaşkanları da çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Eşbaşkanlar, kentte yaşanan sorunları Amed Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde kurulacak koordinasyonla aşabileceklerini dile getirdi.