Amed'de gözaltına alınan HDP'li gence ulaşılamıyor!

Gözaltına alınan HDP Gençlik Meclisi Üyesi Fedai Türeli ve arkadaşından haber alınamıyor, iki kişi üç gündür kayıp.

Amed'de bir kaybetme olayı daha yaşandı.

Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan İl Kütüphanesi sokağında 31 Temmuz akşamı 2 öğrenci “Ranger” marka sivil polis aracıyla gözaltına alındı. 

POLİS GÖZALTINA ALDI, 3 GÜNDÜR ULAŞILAMIYOR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Üyesi ve Mersin Üniversitesi Öğrencisi Fedai Türeli ile soyadı öğrenilemeyen Dicle Üniversitesi Öğrencisi Murat isimli kişinin, biri beyaz, diğeri siyah olan “Ranger” marka araçlarda bulunan polislerce gözaltına alındığı belirtildi. 

Her iki kişi Şehitlik semtindeki polis karakoluna götürüldü. Murat isimli kişinin daha sonra Şehitlik Karakolu önünde serbest bırakıldığı belirtildi. Ancak Fedai Türeli isimli gencin bırakılmadığı ve kendisinden 3 gündür haber alınamadığı öğrenildi. 

HDP avukatlarının Türeli’nin durumu için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğu; ancak hakkında gözaltı işleminin uygulanmadığı belirtildi. HDP Amed İl Örgütü, HDP Gençlik Meclisi Üyesi Fedai Türeli’den haber alınamamasına dair yarın parti binasında basın toplantısı düzenleyecek.

BU ÜÇÜNCÜ VAKA

Amed'de son bir ayda iş insanı Kamil Açar, Urfa'nın Siverek ilçesi ile Amed arasında kar maskeli ve silahlı kişilerce aracından indirilip alıkonulduktan 2 gün sonra serbest bırakılmıştı. Ertesi gün HDP Gençlik Meclisi Üyesi Ç.M., “Ranger” marka araçla gözaltına alınarak, götürüldüğü Karacadağ eteklerinde polislerce ölümle tehdit edilmişti.