Amed'de anneler tecride karşı yürüdü-YENİLENDİ

Amed'deki tutsak anneleri, polis ablukasına rağmen tecride karşı yürüyerek, "Çocuklarımızın arkasındayız" mesajını verdi.

Tutsak yakınları ve annelerinin, tecride karşı devam eden açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek için Amed'de Koşuyolu Parkı ve civarında yaptıkları oturma eylemi 20’nci gününü geride bıraktı. 14 gündür bariyerlerle kapatılan parkın karşısında bulunan eski Un Fabrikası önünde polisin tüm engellemelerine rağmen bir araya gelen tutsak annelerine, halktan gelen destek de günden güne artıyor. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed milletvekilleri Semra Güzel ve Musa Farisoğulları da katıldı. Oturma eylemini polis ablukasında gerçekleştiren anneler, attıkları sloganlar, çaldıkları düdükler ve şarkılarla seslerini duyurmaya çalışıyor.
TOMA ve zırhlı araçlarla anneler ablukaya alınırken, gazeteciler alandan yaklaşık 50 metre uzaklaştırıldı. 

ABLUKAYA RAĞMEN YÜRÜYÜŞ

Oturma eyleminin ardından tutsak anneleri, polis, TOMA, zırhlı araçların ablukasında Sunay Caddesi üzerinden TUAY-DER binasına doğru yürüyüşe geçti. Anneler, yürüyüş sırasında “Bijî berxwedana zindanan”, “Amed uyuma tutsaklara sahip çık” ve “Her yer zindan her yer direniş” sloganları atarak, düdük çaldı, alkış tuttu. Polis yürüyüş boyunca tehdidini sürdürdü.

'ÇOCUKLARIMIZIN ARKASINDAYIZ'

TUAY-DER binası önünde toplanan anneler, basın açıklaması yaptı. Tutsak annesi Zehra Şahin, şöyle konuştu:
"Annelerin gözünü korkutmaya çalışıyorlar; ama anneler korkmaz. Ruhumuz bedenimizde olduğu sürece çocuklarımızın arkasında olacağız. Avrupa dahil tüm dünya gözünü kulağını kapatmış. Açın artık gözünüzü, kulağınızı! Çocuklarımız açlıktan ölüyor, yemek nedir unutmuş! Boğazımızdan bir şey geçmiyor. Gençlerimizin bedeni eriyor ama ne çocuklarımız biter ne biz biteceğiz. Artık yeter. Erdoğan'ın çocukları değil 6-7 ay, sadece 1 ay aç kalsın. Bakalım Erdoğan dayanabiliyor mu? Ama vicdan yok onda."

ANNELER LİCE'DE DE EYLEMDEYDİ

Tutsak ailelerinin, Lice'deki Medeni Yıldırım Parkı’ndaki oturma eylemi 14. gününde sürüyor. Eyleme HDP  Amed Milletvekili Remziye Tosun, Lice Belediyesi Eşbaşkanları Ruken Yılmaz ve Tarık Mercan ile HDP ilçe yöneticileri de katıldı.

Tutsak aileleri, oturma eylemi sırasında sık sık "Bijî berxwedana zindana", "Direne direne kazanacağız", "Zindanlarda direnen yoldaşlara bin selam" sloganları attı.

Oturma eyleminin ardından polisin tüm engellemelerine rağmen yürüyüşe gecen tutsak aileleri, HDP ilçe binasının önüne kadar yürüyerek eylemlerini sonlandırdı.