Amed’de 5 asker öldürüldü

Gerillalar Amed’in Lice ilçesinde Kobra tipi zırhlı araca sabotaj eylemi düzenledi. Eylemde 5 asker öldürüldü, 4’ü de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed’de yapılan eylemin sonuçları ile hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

 “25 Nisan günü akşam saat 19.00 sularında Amed-Bingöl yolu üzerinde seyir halinde bulunan işgalci TC ordusuna yönelik olarak güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Lice’ye bağlı Kılêberê Köyü yakınlarında sabotaj taktiğinin etkin bir biçimde kullanılması sonucu gerçekleştirilen eylem sonucunda bir Kobra tipi zırhlı araç ağır hasar görürken, 5 düşman askeri öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır. Eylemden sonra ancak keşif uçaklarının desteğiyle alana intikal edebilen düşman güçleri, ambulanslarla ölü ve yaralılarını kaldırmış ve Lice’ye götürmüştür. Başarıyla gerçekleşen bu eylem sonucunda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.

METİNA VE GARE’YE HAVA SALDIRISI

 İşgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’na hava saldırıları yapılmıştır. Buna göre; 30 Nisan günü (dün) gündüz 10.30 sularında Metina’ya bağlı Tepe Hakkari, yine dün akşam saat 20.30 sularında Garê’ye bağlı Çırav alanı bombalanmıştır. Yapılan bu bombardımanlarda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.”