Amed, Bingöl ve Van’da gerilla eylemleri

HPG BİM, HPG gerillalarının Amed, Bingöl ve Van’da eylemler düzenlediğini açıkladı. Eylemlerde çok sayıda asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin bilgi paylaştı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ve Gever (Yüksekova) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

11 Ağustos günü saat 09.30’da güçlerimiz, Şemzînan’a bağlı Êlde ve Şapatan mahalleleri arasında özel harekat polislerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 3 özel harekat polisi ağır yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci TC ordusu yaralı polisleri zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.

11 Ağustos günü saat 14.30’da güçlerimiz, Gever’e bağlı Çarçella alanındaki Siser tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun çadır ve mevziilerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

10 Ağustos günü güçlerimiz, Zagros Çarçela alanına bağlı Bayê tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür.

ÇATAK’TA KONTRALARA YÖNELİK EYLEM

Güçlerimiz, Van’ın Şax (Çatak) ilçesine bağlı Pire Xunka’da yol güvenliğini sağlayan kontraları daha önce uyarmışlardı. Tüm uyarılara rağmen alandan çıkmayan kontralara yönelik 9 Ağustos günü güçlerimizce bir eylem düzenlenmiştir. Kontralara ait transit araçların hedeflendiği bu eylemde, ölü ve yaralı kontra sayısı tespit edilememiş, 2 transit araç darbelenmiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanı bombalamış, bombardımanlar sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçelerde yangın çıkmıştır.

11 Ağustos günü Van’a bağlı Geliyê Masiro alanında, karakollara malzeme taşıyan bir yük kamyonu güçlerimizce durdurulup içindeki malzemeler ile beraber yakılmıştır. Araçta bulunan 2 kişi de güçlerimizce sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştır. Eylemden sonra Gıyanıs köyü korucuları alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

CİZRE’DE DEVRİYE GEZEN KOBRA TİPİ ARAÇ HEDEFLENDİ

10 Ağustos günü saat 01.00’da güçlerimiz, Şırnak’ın Cizre ilçe merkezine bağlı Yafes mahallesinde devriye gezen kobra tipi zırhlı bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Eylemde hedeflenen zırhlı araç kullanılmaz hale gelirken, 5 düşman askeri ise ağır bir şekilde yaralanmıştır. Eylemden sonra mahallede sokağa çıkma yasağı ilan eden düşman güçleri, evlere baskınlar yaparak mahalle sakinlerinden bazı kişileri gözaltına almıştır.

OPERASYONA ÇIKAN ASKERLERE GERİLLALARDAN EYLEM

10 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Şehriban alanında bir operasyon başlatmıştır. 11 Ağustos günü saat 11.30 sularında Girê Derence’de operasyonun bir birliği güçlerimizin hedefi olmuştur. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinden tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür. Güçlerimiz, asker cenazelerinin üzerine giderek askerlere ait olan 1 adet HK-33 (Melez) silahı ele geçirmiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu, alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

BİNGÖL VE AMED’DEKİ DEVRİMCİ HAMLE KAPSAMINDA GERİLLALARDAN EYLEM

Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Bingöl ve Amed’te işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

10 Ağustos günü güçlerimiz, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Gemavıl köyü yakınlarında düşmanın gizli bir birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman birliği saat 19.00 sularında güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 1 uzman çavuş öldürülmüş, 1 uzman çavuş ise yaralanmıştır. Eylemden sonra 11 Ağustos günü Gemavıl köyüne baskın yapan işgalci TC ordusu, halka yönelik baskı uygulamıştır.

11 Ağustos günü saat 05.30’da Amed'in Lice, Hani ve Karayazı üçgeninde bulunan Şehit Rojhat alanında işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Bu çatışmadaki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Çatışmadan sonra güçlerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

6 Ağustos günü saat 17.30’da güçlerimiz, Amed’in Hazro ilçesine bağlı Kanibışkul köyü yakınlarında bir grup kontraya yönelik eylem düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 1 kontra öldürülmüş, 2 kontra ise yaralanmıştır. Eylemden sonra alanda operasyon başlatan işgalci TC ordusu, Kanibışkul köyüne baskın yapmış ve köy halkına işkence yapmıştır. Operasyon, 9 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

DOĞUBAYAZIT’TA ASKERLER ETKİLİ BİR ŞEKİLDE VURULDU

11 Ağustos günü saat 20.00’da Ağrı’nın Bazîd (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kırê Hallac alanında işgalci TC ordusunun bir birliği güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

TÜRK ORDUSU DERSİM’DEKİ ARAZİYİ ATEŞE VERDİ

10 Ağustos günü işgalci TC ordusu, Dersim’e bağlı Yolçatı ve Kutudere karakolları Kozmerik boğazını ve çevresini havan topları ile bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda arazide yangın çıkmıştır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 11 Ağustos günü Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

- Saat 07.00 ile 10.00 arasında Xakurkê alanına bağlı; Kurê Mızgeftê mıntıkası ile Evliya ve Arê boğazlarını bombalamıştır. Aynı saatlerde Xınerê alanına bağlı Goşinê mıntıkası, Lolan suyu çevresi ile Tarık vadisini bombalamıştır.

- Saat 08.00 - 10.00 arasında Avaşin alanına bağlı Şukê mıntıkasını, aynı gün 13.00 - 14.00 saatleri arasında ise Dola Şivê mıntıkasını bombalamıştır.

- Saat 10.20’de Zap bölgesine bağlı Şikefta Birîndara alanını bombalamıştır.

- 12 Ağustos günü saat 09.00’da ise Kandil dağında bulunan Sıfırbeş alanını bombalamıştır.”