Amed barış mitingine hazırlanıyor

Amed'de 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle 5 Haziran Demokrasi Meydanı'na 'Barış hemen şimdi' şiarıyla miting yapılacak. Hazırlıkları süren mitinge tüm Amedliler davetli.

1 Eylül Dünya Barış Günü yaklaşırken siyasi partiler, STK'ler ve meslek odaları, Amed 5 Haziran Demokrasi Meydanı'nda bir miting düzenleyecek. Miting Tertip Komitesi, Kürt düşmanlığı ekseninde süren savaş itiraz edeceklerini ve barışı gerekliliğini haykıracaklarını söyledi.

Emek ve Demokrasi Platformu’nun, Dünya Barış Günü vesilesiyle 1 Eylül Cumartesi günü Amed'de düzenleyeceği bölgesel mitinge iki gün çalışmalar devam ediyor. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikalardan oluşan platformun kitle çalışmalarına, HDP milletvekilleri de katkı sunuyor. Amed'in bütün ilçelerinde yürütülen çalışmalar kapsamında halkın 1 Eylül günü 5 Haziran Demokrasi Meydanı'na akın etmeleri isteniyor. 'Barış hemen şimdi' şiarıyla düzenlenecek olan miting, 'Çocuk ve gençlerin ölmemesi', 'Tecride son verilmesi', 'Hasta tutsakların serbest bırakılması' ve 'Ormanların yakılmaması' taleplerini içeriyor.

TECRİDİN KIRILMASI TALEBİ

Miting Tertip Komitesi'nden DBP Amed İl Eşbaşkanı İbrahim Çiçek, şunları söyledi: "Yaptığımız çalışmalara yoğun ilgi gösteriliyor. Halkımız bizi can kulağıyla dinliyor. Çalışmalarımız halen devam ediyor. Miting gününe kadar da devam edecek. Çalışmalarımızın esası 'Barış tecrit edilemez' şiarı üzerinden yürüyor. Bu noktada da Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla hareket ediyoruz. Halkımızın da en çok ilgi duyduğu konu budur. Biz de hem Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kırılması, barış ortamının sağlanması, ormanlarımızın siyasi olarak yakılmasına son verilmesi ve başta hasta siyasi tutsaklar olmak üzere tüm siyasi tutsaklar üzerindeki baskıların son bulması talepleriyle halkımızı miting alanına davet ediyoruz. Büyük bir güç, azim ve kararlıkla bu mücadelemizi sürdüreceğiz."

BARIŞ HAYKIRILACAK

Tertip Komitesi'nden Abdulbaki Öndeş ise halkın sözünü söylemesine vesile olacaklarını belirterek, bu haksız savaşın bir insanlık suçu olduğunu dile getireceklerini söyledi. "Bir halk neden kendi ülkesinde özgür ve demokratik bir şekilde yaşamasın?" diye soran Öndeş, "Tüm bunları haykırmak ve dile getirmek için 1 Eylül'de tüm halkımızı 'Savaşa hayır! Barış hemen şimdi' demeleri için davet ediyoruz."