Amed adayları: Zaferi açlık grevindekilere ithaf ediyoruz

HDP’nin açık ara fark ile kazandığı Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Selçuk Mızraklı, ortaya çıkan sonucun tecride karşı itirazın göstergesi olduğunu ve zaferlerini açlık grevinde olan Leyla Güven ve Gültan Kışanak’a ithaf ettiklerini söyledi.

2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) yüzde 55,1 kazandığı Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınıp yerlerine 2 Kasım 2016’da kayyum olarak Cumali Atilla atanmıştı. Amed’de gerçekleştirilen 31 Mart seçimleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkan adayları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık ile AKP’nin adayı olan kayyum Cumali Atilla arasında geçti.

Kentte yapılan seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, HDP yüzde 63 oy oranı ile Amed Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazandı. Kayyum Atilla’nın aldığı oy oranı ise yüzde 30’da kaldı.

Seçimlerden galip ayrılan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, ilk mesajlarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) verdi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Selçuk Mızraklı, “Bir; bu halkın tecride karşı yükselen itirazının göstergesidir. İki; burada kazanılan zafer Leyla Güven ve Gültan Kışanak’a ithaf ettiğimiz bir zaferdir. Üç; Kürt halkı iradesini, kararlılığını ve inancını ortaya koymuştur. Türkiye halklarının bir arada yaşaması için barış çizgisinin hakim olmasına ilişkin tutumunu belirlemiştir” dedi.

UYANIK: KÜRT HALKI ÜLKENİN DEMOKRATİKLEŞMESİNE BAĞLILIĞINI GÖSTERDİ

Sonuçların halk iradesinin sandığa yansıması olduğunu söyleyen Hülya Uyanık ise, “Kürt halkı barışa, birlikte yaşama ve bu ülkenin demokratikleşmesine bağlılığını bu seçimde bir kez daha ortaya koymuştur. Herkesin bu sonuca saygı göstermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.