Amed, Şırnak ve Hakkari’de gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed, Şırnak ve Hakkari’de ‘İşgalci güçlere ağır darbeler vurulduğunu’ bildirdi.

Yazılı açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, (HPG-BİM) Amed, Şırnak ve Hakkari’deki eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

BİM’in verdiği bilgiler şöyle:

AMED’DE SONUÇSUZ OPERASYON

İşgalci TC ordusu 19 Kasım-24 Aralık 2017 tarihleri arasında Amed’in Lice, Hazro, Silvan, Kulp ve Kocaköy ilçelerini kapsayan ve 8 binden fazla askerin yanı sıra 4 Kobra tipi helikopter, 20 Skorsky tipi helikopter ve çok sayıda zırhlı aracın katılığı hava destekli bir dizi işgal operasyonu gerçekleştirmiştir. Sonuçsuz bir şekilde geri çekilen işgal operasyonların detayları şu şekildedir:

19-24 Kasım tarihleri arasında Akdağ alanı, 26 Kasım-2 Aralık tarihleri arası Ş. Kendal alanı, 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arası Ş. Brüsk alanında bulunan Kelkom, Zıngır, Arsek ve Xaçek köyleri ve çevresini, 14-17 Aralık tarihleri arası Ape Musa alanı ve 24-27 Aralık tarihleri arasında Ş.Serxwebun ve Ş. Ferhat alanlarını kapsamıştır. 

AMED’DE POLİSLERE EYLEM

30 Kasım günü saat 23:40 sularında Amed’İn Bağlar ilçesinde bulunan Bağlar Polis Karakolu nizamiyesi önünde duran polislere yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleşmiştir. Yakın mesafede düşman gücünü hedef alan eylemde 3 polis yaralanmıştır. Eylemi gerçekleştiren timimiz de sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ŞIRNAK’TA ASKER MEVZİLERİ İMHA EDİLDİ

1 Ocak günü saat 16.30 sularında güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Girê Sinek karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman yerleşkesinde bulunan barınak ve mevziilerinin yoğun bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir mevzii imha edilmiş, ölü ve yaralı asker sayısı ise tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ÇUKURCA’DA 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

2 Ocak günü saat 09.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.