Amak: Kayyumları tarihin çöplüğüne göndereceğiz

Yerel seçimlere ilişkin konuşan HDP Mardin İl Eşbaşkanı Eylem Amak, halkın seçimlerde kayyumlara güçlü bir cevap vereceğini ve kayyumları tarihin çöplüğüne yollayacaklarını söyledi.

HDP 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmalarına hız verdi. Bir taraftan seçim büroları açan HDP adayları, diğer taraftan esnaf ve halk ziyaretlerini sürdürüyor. HDP Mardin İl Eşbaşkanı Eylem Amak, seçim çalışmalarına ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. Mardin halkının seçimlere hazır olduğunu söyleyen Amak, "1 buçuk aydır seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. Vekillerimiz ve adaylarımızla beraber büyük bir heyecan ve coşku ile seçim bürolarımızı açtık.

Her gün sokak sokak, ev ev gezerek halkı ziyaret ediyoruz. Halkın yaklaşımı çok iyi. Şimdiden kayyumlara büyük bir cevap vermeye hazırlanıyorlar. Halk her yerde partisini sahipleniyor. Biz de gücümüz halkımızın coşkusundan alıyoruz. Halkımızla birlikte 31 Mart'ta kayyumları tarihin çöplüğüne yollayacağız" şeklinde konuştu.

AKP BASKI İLE BELEDİYELERİ ALMAK İSTİYOR

AKP'nin Kürdistan ve Türkiye'de gün geçtikçe oy kaybettiğini ve belediyeleri de baskı ile almak istediğini vurgulayan Amak, AKP'nin bölgede tabela partisi haline geldiğini belirtti. Kürt, Arap ve Süryani ile diğer halkların HDP'nin etrafında kenetlendiğini kaydeden Amak, "Midyat belediyesi AKP'nin elinde ama halk artık AKP'nin çalışma yapmasını istemiyor. Biz Midyat'a gittiğimiz de ise büyük bir coşku ile karşılanıyoruz.

Geçtiğimiz hafta genellikle Arapların oturduğu mahalle olan Seyfettin Güneşten mahallesinde açmak istediğimiz seçim bürosu ilçe kaymakamı Hüseyin Tekin tarafından engellendi. Ama bizler her alanda çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

YAŞANAN SORUNLARIN NEDENİ TECRİT POLİTİKASI

Halkın kayyumların politikalarından bezdiğini söyleyen Amak devamla şunları belirtti: "Halk ve esnaf ziyaretlerini yaptığımızda kayyuma olan öfkelerini görüyoruz. Kayyum hizmet etmek yerine halkın sırtından geçiniyor. Dükkanlarını kirasını arttırmış. Şehrin her tarafına bilbort asarak hizmet ettiğini iddia ediyor. Sadece billboardlarda hizmet etmiş. Kayyum sadece görüntüde var. Ne yaparlarsa yapsınlar halkımızı kandıramazlar."

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride dikkat çeken Amak "Halk tecride karşı çok öfkeli. Siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların kaynağında tecrit politikası var. Leyla Güven bundan dolayı açlık grevi eyleminde. Bu önemli bir adımdır ve bu eyleme sahip çıkılmalı. Leyla Güven, barış, demokrasi ve kadın mücadelesi için önemli bir direniş içerisinde. Kadınların bu eyleme sahip çıkması lazım. Leyla Güven eylemi ile barış için çağrı yapıyor" dedi.