Almanya’da AKP’nin çetesine polis baskını

Erdoğan rejiminin Almanya'daki çetesi "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) adlı gruba yönelik bu sabah polis üç eyalette baskın düzenledi. Polis çete üyelerine ait 41 ev ve iş yerinde aramalar yaptı.

2014 yılında kurulan ve boks kulübü adı altında örgütlenen "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin AKP iktidarıyla ilişkileri bir süredir Almanya'nın gündemindeydi. Silah kaçakçılığı, insan ticareti, uyuşturucu ve Kürtlere yönelik saldırılarla dikkat çeken çeteye yönelik bugün sabah saatlerinden itibaren polis operasyonlar gerçekleştirdi.

Kuzey Ren Vestfalya (NRW), Baden-Württemberg ve Hessen eyatlerinde polis birimleri çeteye ait 41 ev ve iş yerinde aramalar yaptı. Eş zamanlı olarak gerçekleşen baskınlarda çete üyelerinin tehlikeli ve silahlı olabileceğini düşünüldüğü için operasyonlara özel polis birlikler de katıldı.

Operasyona ilişkin açıklama yapan Essen savcılığı baskınlarda dernek yapılanması ve faaliyetlerine ilişkin bilgi toplandığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı verilerine göre çetenin hali hazırda 22 yerel şubesi ve 300’den fazla üyesi bulunuyor.

Baskınların Efrîn saldırısının yoğunlaştığı ve Almanya’da Türk devletine yönelik protesto gösterilerinin arttığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Özellikle NRW Eyaleti içişleri bakanlığı çetenin AKP iktidarının bir kolu gibi çalıştığı düşünüyor. Daha önce de Almanya çapında çeteye ait mekanlarda aramalar yapan polis birçok kişi ve yöneticiyi gözaltına almıştı.

AKP ÇETEYİ KÜRTLERE KARŞI KULLANIYOR!

Geçtiğimiz Aralık ayında da "Stuttgarter Nachrichten" gazetesi ve ZDF televizyonunda yayınlanan "Frontal 21" programı çetenin AKP rejimiyle bağlantılarının belgeleriyle kamuoyuna anlatmıştı.

Ö dönem ilk kez yayınlan ses kayıtlarında Erdoğan'ın yakın isimlerinden olan AKP'li vekil Metin Külünk'ün "Osmanen Germania"nın silah alınması için çetenin lider isimlerine birçok kez para akışında bulundu. Çetenin bu paralarla Kürtlere karşı kullanılmak üzere birçok kez tabanca ve otomatik silah aldığı tespit edilirken, çetenin liderlerinden Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin bu bağlantılar yüzünden gözaltına alınmıştı.

Konuyla ilgili haber: