Alman vekillerin Türkiye ve Kürdistan ziyareti iptal edildi

Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth'un başkanlığındaki parlamenterler heyetinin Türkiye ve Kuzey Kürdistan'a yapacakları ziyaret son anda iptal edildi.

25-28 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve Amed'e yapılması planlanan ziyaretin neden iptal edildiği açıklanmadı.

Erdoğan rejiminin Alman parlamenterlerinin İncirlik Hava Üssü'nde görev yapan Alman askerlerini ziyaret etmesine izin vermemesi ardından Türkiye-Almanya arasında başlayan kriz sürüyor. Krizde diyalog yolunun bulunması için Alman meclisinden bir heyetin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gideceği açıklanmaştı.

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Yeşiller Partisi milletvekili Claudia Roth başkanlığındaki heyet, 25-28 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve Amed'e de gidecekti. AKP milletvekilleri yanı sıra Cuma günü görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ile görüşmeyi planlamıştı.

Ancak Roth'un yanı sıra hükümet partilerinden milletvekillerin de yer aldığı heyetin ziyareti son anda iptal edildi. İptal kararına ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken, yarın heyetin başkanı Roth ile heyette yer alan SPD'li Niels Annen'in katılacağı bir basın toplantısının yapılacağı duyuruldu.