Alipaşa'da 'işgalci yıkım' başladı

Türk devletinin yıkım işlemleri Alipaşa Mahallesi'nde bugün kısmen başladı. İşgalci gibi çevik kuvvet eşliğinde başlanan yıkıma halk tepkili. Mahalleli, evlerini terk etmeyeceklerini söylüyor.

Amed'in Sur ilçesindeki Ali Paşa ve Lale Bey mahallelerinde kentsel dönüşüm programı çerçevesinde işgal edilen ve sahipleri tarafından daha önce terk edilen bazı evlerin yıkımına başlandı. Alipaşa'da polisin yoğun ablukası altında, boşaltılmış iki evin yıkımına başlandı. Mahallede yıkım kararına başlanacağı haberi üzerine olay yerine gelen halk, “Mahalleden giden eski komşu ve akrabalarımızın evlerini yıkıyorlar. Çocukluğumuz, yaşamımız burada geçti. Her şey yok oluyor” dediler.

HALK TEPKİLİ

Mahallelilerden Mesut Altan, "Bizlere 37 bin-40 bin lira verip evlerimizi terk etmemiz istiyorlar" diye tepki gösterdi ve haklarına sahip çıkacaklarını söyledi.

Hak sahiplerinin işgalci gibi evlerinden çıkarılmaya çalışıldığını söyleyen Resul Eren ise TOKİ’yi yıkım kararına karşı mahkemeye verdiklerini, mahkeme devam etmesine rağmen yıkım için çalışmalara başlanmasını “yangından mal kaçırmak” olarak değerlendirdi.

Mahallede bulunan ev sahiplerinin eline para tutuşturularak sokağa atılmaya çalışıldığını kaydeden Eren, “Evimizden zorla çıkartıyorlar. Hakkımızı arıyoruz. Öyle kolay kolay çıkmayacağız buradan” şeklinde konuştu.