Ali Çiçek, mezarı başında anıldı

Amed Cezaevi’nde büyük direniş sergileyerek ölüm orucunda şehit olan Ali Çiçek ve arkadaşları, Amed'de anıldı. 

Amed 78’liler Derneği, 14 Temmuz 1982’de Amed Cezaevi’ndeki uygulamalara karşı başlatılan ölüm orucu eyleminde yaşamını yitiren Ali Çiçek’in mezarını ziyaret etti. Anma etkinliğine Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Musa Farisoğulları, Remziye Tosun ve Saliha Aydeniz ile HDP ve DBP yöneticileri katıldı.

ALKAN: TUTSAKLARIN TALEBİ KABUL EDİLMELİ

Etkinlikte konuşan 78’liler Derneği Başkanı Gani Alkan, şunları söyledi: "Ali Çiçek bizim yol arkadaşımızdı. Bıraktıkları miras, Diyarbakır zindanlarında bugün binlercesine ulaştı. Bugün Leyla Güven öncülüğünde yaklaşık 7 aydır açlık grevi eylemini sürdürüyorlar. Açlık grevindeki tutukluların taleplerini kabul edilsin."

FARİSOĞULLARI: BÜYÜK DİRENİŞ ÖRNEĞİ OLDULAR

HDP Milletvekili Musa Farisoğlulları, Ali Çiçek ve arkadaşlarının halkın varlığı ve geleceği için büyük direniş örneği gösterdiğini dile getirdi. Farisoğulları, direnişin bugün de devam ettiğini vurguladı. 

'AVUKATLARI SAYIN ÖCALAN İLE GÖRÜŞMELİ'

Farisoğulları, şunları söyledi: “Açlık grevine girenler Leyla’nın sesi oldu. Türkiye cezaevinde binlerce insan açlık grevinde. Adalet Bakanı 2 gün önce açıklama yaptı. Bu açıklama pratikte yerini bulmadı. Yine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüştürülmüyor. Bütün yetkililere sesleniyorum: Bu hukuksuzluğu kaldırın. Avukatlar Sayın Öcalan’la görüşsün. Devlet vazifesini yerine getirsin.”