AKP’nin yanlış politikalarının acısını halk çekiyor

Ülke kaynaklarının büyük bir bölümünü savaşa ayıran AKP'nin yanlış politikaları sonucu yaşanan ekonomik krizin acısını halk ve emekçiler çekiyor.

AKP hükümetinin savaş politikalarından dolayı ülkede yaşanan ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Yaşanan ekonomik kriz en fazla emekçileri ve gelir düzeyi düşük halkı etkiliyor. Mardin ve birçok ilçesinde tezgah açan pazarcılar yaşanan durumdan şikayetçi. AKP’nin politikalarıyla gerçekleşen mevcut ekonomik krizden dem vuran pazarcılar, biran önce bir çözüm bulunmasını ve bu durumun aşılmasını istiyor.

Ekonomik krizin emekçiler ve halk için çok zor ve çekilmez olduğunu kaydeden pazarcılar, bu zor günlerin aşılacağına dair AKP hükümetinin devamlı demeçler verdiğini, ancak krizin gittikçe daha vahim bir hal aldığını söyledi. "Daha ne zamana kadar sabredip dişimizi sıkacağız" diye soran pazarcılar, "AKP’nin yanlış politikalarının acısını biz emekçiler ve halk çekiyoruz" dedi.

'EKONOMİK KRİZDEN ETKİLENMEYEN ÜRÜN YOK BU ÜLKEDE'

Pazarda sebze ve meyve tezgahı açan Abdulgani Güner, halkın eskisi gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumu olmadığını belirterek, "Önceleri pazarlar insan kalabalığından geçilmezdi. Şimdilerde sinek avlar hale geldik. AKP bakanı çıkmış diyor ki 'Bu ülkede Dolar'ın yükselmesiyle zam almayacak ürünlerimiz var ve eğer bu krizden etkilenmeyen ürünleri pahalıya satarlarsa, satıcılar için soruşturma açılacak.'

Bu ülkede bu krizden, Dolar'ın yükselmesinden etkilenmeyen ürün mü varmış? Hani nerede? Ürünlerin şehre ve halden da pazar tezgahına gelene kadar ki nakliyenin zam aldığı yakıttan etkilendiğini hesaba katmayı bilmiyorlar herhalde. Ben bir pazarcı olarak bunu biliyorsam onların bilmemesi mümkün müdür? Krizin dibini yaşayan biz emekçilerin ve halkın dikkatini dağıtmak için her yola başvuruyorlar ancak krizin daha büyük sıkıntılara yol açacaklarının da hesabını yapmalılar. AKP’nin politikalarının acısını halk ve emekçiler çekiyor" diye konuştu.

'YÖNETEMİYORLARSA İSTİFA ETSİNLER'

Haftanın her günü Mardin ve ilçelerinde giysi tezgahı açan Osman Demir de mevcut ekonomik krizin gittikçe daha da büyüdüğünü ve artık çekilmez bir hal aldığını söyledi. Krizi eleştirmenin 'suç' sayılacağı bir devlette yaşadıklarını kaydeden Demir, "İnsanlar artık pazara gelmek istemiyorlar çünkü harcayabilecek paraları yok ya da varsa bir miktar parası, bundan daha zor olabilecek günler için saklıyorlar. Çünkü halk bu krizin daha büyük bir felakete doğru gittiğini görebiliyor. Devletin verdiği sözlere, oyalamalarına inanmıyor artık. Bölge son birkaç yıldır zaten çok acılar çekti şimdi de ekonomik krizle boğuşuyor" dedi.

Açtığı tezgahın önceleri çok rağbet gördüğünü ancak şimdilerde en fazla 4-5 parça giysi satabildiğini aktaran Demir sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sorunun muhataplarının, sorumlularının kim belli ama biri çıkıp da masaya yumruğunu vuramıyor. Bu ülkede ‘barış’ kelimesini kullanan bir kadın öğretmen tutuklanıp cezaevine atılıyorsa, neden Dolar yükseldi, niçin bu kriz var diyen biri eleştirdiği için başına gelebileceklerin haddi hesabı olmaz o zaman. Yine de halk da emekçiler de susmamalı ve birilerinin hatasının acısını çekmek zorunda olmamalı. Devleti yönetemiyorlarsa istifa etmelidirler."