AKP'nin '4 Nisan' korkusu: HDP'li Öcalan köyüne giremiyor!

AKP iktidarını 4 Nisan korkusu sardı. Hükümet, HDP'li milletvekillerinin Halfeti'ye girmesini yasakladı. HDP Milletvekili Ömer Öcalan'ın önü barikatla durduruldu. Öcalan'ın bekleyişi sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamasını engellemek için polis ve asker, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Halfeti ve Öcalan'ın doğduğu Amara (Ömerli) Mahallesi'ni ablukaya aldı. Günler öncesinden başlayan abluka kapsamında mahalleye giriş engellenirken, mahalle içinde de ev ev gezen askerler arama yaptı. Mahallelileri de “yabancı” kimseyi evlerine almamaları doğrultusunda tehdit eden askerler, mahalleye açılan 3 yolu barikatlarla kapattı.

VEKİLE BARİKAT

Amara'ya gitmek isteyen Öcalan'ın yeğeni HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın da bakanlık talimatıyla mahalleye girişi engellenmişti. Sonrasında ilçeye giden Öcalan, ilçe girişinde de engellendi. Bugün Birecik tarafındaki Sütveren Mahallesi'nden Halfeti'ye geçmeye çalışan HDP’li Öcalan, ilçe girişinde TOMA, zırhlı araçlar ve çok sayıda polis tarafından kurulan barikatta durduruldu. 

Barikatın önünde beklemeye devam eden Öcalan, Urfa Valiliği ile görüşmeye çalışıyor.

'DEVLET TERÖR UYGULUYOR'

Öcalan, yaşannaları “devlet terörü” olarak değerlendirerek, "Kendi ikamet ettiğim köye bile girişim engelleniyor. Bu durum iktidarın geldiği noktayı gösteriyor” dedi. 

Urfa Emniyet Müdürü Yardımcısının geldiğini ancak ne onu ne de başka bir karakol komiserini muhatap almadıklarını dile getiren Öcalan, “Urfa Valisi telefonlarımıza çıkana kadar burada beklemeye devam edeceğiz” dedi. 

HDP Milletvekili Ömer Öcalan, herkesi bulunduğu her yerde Öcalan’ın doğum gününü kutlamaya çağırdı.