AKP’li hâkimin ismi Van’da bir parka verildi

Van’da 4 yıl görev yapan ve ismi sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen Hâkim Erhan Çavuşoğlu’nun ismi kayyum tarafından bir parka verildi.

Hâkim Erhan Çavuşoğlu yaklaşık 4 yıl boyunca Van’da görev yaptı. Van Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı da yapan Çavuşoğlu döneminde özellikle Kürt siyasetçilere yönelik tutuklama kararları arttı. 15 Temmuz 2016’da yaşanan iktidar çatışmasından sonra AKP hükümetinden yana tavır koyan hâkim Çavuşoğlu, birçok kişinin işten atılmasına da öncülük yaptı. Çavuşoğlu, görev yaptığı süre içinde  “Van’da terör suçlarında gösterdikleri başarıdan ötürü” birçok hâkimlere başarı plaketi vermeyi ihmal etmedi. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Çavuşoğlu, Van’da görev yaptığı sürece kayyumlar ve AKP’liler tarafından sık sık ziyaret edilirken, sosyal medya hesabında sık sık Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı övgülerle dikkat çeken bir isim oldu.

ÇAVUŞOĞLU DÖNEMİNDE ADLİ EMANETTE YOLSUZLUK

Çavuşoğlu’nun Adalet Komisyonu Başkanlığı yaptığı dönem içinde Van Adliyesi Emanet bürosunda bulunan uyuşturucuların un diye kayıtlara geçildiği ve daha sonra dışarıda birilerine satıldığı ortaya çıktı. Uyuşturucu, tarihi eser kaçakçılığı, sahte para ticareti yapan şebekeye ilişkin yürütülen operasyonda 4 savcı yargılandı.

İSMİ BİR PARKA VERİLDİ

Van’da 6 yıl boyunca görev yapan Çavuşoğlu, 2020 başka bir ile gönderildi. Ancak geçtiğimiz günlerde kayyum tarafından yönetilen Van İpekyolu Belediyesi, Çavuşoğlu’nun ismini İpekyolu ilçesinde yapılan bir parka verdi. Van’da görev yaptığı süre içinde ismi birçok yolsuzlukla anılan ve hala hâkimlik görevini sürdüren Çavuşoğlu’nun isminin bir parka verilmesi vatandaşlardan tarafından da tepkiyle karşılandı.