AKP'li başkandan 21 bin korsan üye

AKP Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar, çocuk maaşı alan 17 bin kadın ve kömür yardımı alan 4 bin kişiyi, kendilerinin haberi olmadan AKP'ye üye yaptı.

Van’ın Özalp İlçesinde bir süredir AKP İlçe Başkanlığı yapan Orhan Yıldırımçakar, ilçe başkanlığı görevinden alınmaması için her yolu deniyor. Daha önce AKP Genel Merkezi'ne giderek, ilçede üye sayısını artıracağına dair sözler veren Yıldırımçakar, bunu başaramayınca korsan üye kayıtlarına başladı.

Yıldırımçakar, ilk olarak Sosyal Yardımlaşma Fonu’ndan yardım alanların listesini bir memurdan aldı. Bununla yetinmeyen Yıldırımçakar, çocuk maaşı alan kadınların isim listesini de ele geçirdi. Yıldırımçakar, böylece çocuk maaşı alan 17 bin, kömür yardımı alan 4 bin kişiyi, toplamda 21 bin kişiyi partisine üye yapmayı başardı.

'YARDIM ALAMAZSINIZ’ TEHDİDİ

Yıldırımçakar’ın oyunu, kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Olayın duyan ve rızası dışında AKP’ye üye yapılan kişiler ilçe binasına gelerek Yıldırımçakar'dan üyelik kayıtlarının silinmesini istedi. Bunun üzerine Yıldırımçakar, "Böyle yaparsanız bir daha çocuk maaşı da, kömür yardımı da alamazsınız" diyerek tehdit etti. Bazı vatandaşlar bu tehditlere boyun eğerken, üyeliklerinin silinmesinde ısrar eden bazıları ise yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

HDP Yöneticisi Welat Alparslan, istifaları kabul edilmeyen yurttaşların çekinmeden yargıya başvurmasını istedi.