AKP, gasp ettiği işletmeleri yandaşlarına peşkeş çekiyor

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte AKP gasp ettiği DBP'li belediyelerin bünyesindeki sosyal kazanç sağlayan işletmeleri yandaşlarına peşkeş çekiyor.

Milyonlarca Kürt halkının iradesini tanımayıp DBP'li belediyeleri gasp eden AKP hükümeti şimdi de belediyelere bağlı kuruluş ve işletmeleri yandaşlarına peşkeş çekiyor. Van’da da satmadık yer bırakmayan ve halka tüm kuruları kapatan gaspçı Van Büyükşehir Belediyesi’nin kayyumundan sonra şimdi de Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde aynı yöntem devrede.

AKP hükümeti tarafından Mardin Büyükşehir Belediye'sine atanan gaspçı, DBP projesi olan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı departmanını önce Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak değiştirdi. Şimdilerde ise, bu departmana bağlı olan kuruluş ve işletmeleri kendi yandaş kurumlara satmaya başladı.

DOWN CAFE VE AMBER DÜKKANI DEVRİ YANDAŞA YAPILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı departmanına bağlı olan ve Down Sendromlu çocuklar için açılan Down Cafe ve yine kadınların el emeği ile yaptıkları ürünleri sergileyip satışa sunduğu Amber Dükkan, gaspçı kayyum tarafından yandaş kuruluşları olan Kent A.Ş.’ye devredildi.

Gaspçının yaptığının hırsızlık olduğunu söyleyen belediye çalışanı B. K, "Belediyeye atanan kayyum kadın destekli projelerinin içeriğini değiştirdikten sonra şimdilerde bu dairelere bağlı işletmeleri kendi yandaşlarına satmaya başladı. Bu personellerin işlettiği ve sosyal, ekonomik kazançla ihtiyaç sahiplerine fayda sağlanıyordu ama kayyum yandaşlarına sattı. İki işletmenin de satılması yaptıkları gasp gibi hırsızlıktır da. Bunun altında yerel seçimlerin yakın olması yatıyor" diye konuştu.