AKP, Efrîn'deki zeytin talanını itiraf etti

AKP, Efrîn'de talana başvurulduğunu itiraf etti. Bakan Bekir Pakdemirli, "PKK’nin eline gelir geçsin istemiyoruz, çok net. Yani Efrîn'de biz gelirlerin bir şekilde bize geçmesini istiyoruz" dedi.

HDP’nin bir süredir ısrarla gündeme getirdiği ÖSO ve AKP'nin Efrîn'deki talanı, AKP iktidarınca itiraf edildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Efrîn'deki zeytin talanına ilişkin, itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı. Pakdemirli, Türkiye’nin saldırılarının ardından yerinden edilen Efrînlilerin zeytinliklerinin ÖSO çeteleri tarafından gasp edildiği, çetelerin Türkiye’ye zeytin sattığı yönündeki iddiaları doğruladı. 

'EFRÎN'DE GELİRLERİ BİZ TOPLUYORUZ'

Plan ve Bütçe Komisyonu’na katılan HDP’li milletvekillerinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı: 

"Efrîn'le ilgili konu şudur: Yani Efrîn'de biz hükûmet olarak PKK’nin eline gelir geçsin istemiyoruz, çok net. Yani Efrîn'de biz gelirlerin bir şekilde bize geçmesini istiyoruz bu hâkimiyetimizde olan bölgede. O sebeple Tarım Kredi Kooperatiflerine 5 bin tonluk bir görev yazılmıştır ve bu görev için 8’inde kapılar açıldı ve şu ana kadar giren 600 ton ürün var."