AKP, İdil'de evlerin bahçesine göz dikti!

İdil'de yüzlerce evin bahçe duvarı 'yol genişletilmesi' bahanesiyle yıkılmak isteniyor. Mahalleli, bunun 'güvenlik' ve rant politikasının sonucu olduğunu düşünüyor.

MA'nın haberine göre, Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde yüzlerce evin, caddelere bakan cephesinde kalan bahçe duvarları, “yol genişletilmesi” gerekçesiyle içerisinde ağıl, tuvalet ve bazı yapılarla birlikte yıkılmak isteniyor. Geçen yıl Kasım ayında da, “Yeni İmar Planı” gerekçesiyle onlarca evin bahçe duvarlarının yıkıldığı aynı mahalleye birkaç gün önce yeniden gelen polis ve yıkım ekipleri, mahallelilere yıkımda bulunacaklarını söyledi. 

'GÜVENLİK' VE RANT POLİTİKASI

Mahalleliler, yolların 3 şeritli olduğu ve ihtiyacı rahatlıkla karşıladığına dikkat çekerek, 'yol genişletilme'nin bahane olduğunu ve uygulamanın tamamen devletin 'güvenlik' politikasından ve kayyumun rant amacından kaynaklandığını dile getirdi. 

Mahalleli, duvarların yıkılması halinde hayvanlarını da besleyemeyeceklerini söylerken, "Yıkarlarsa yeniden inşa ederiz" mesajını verdi.