Ağrı’da kontralar, Şırnak ve Hakkari’de askerler vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı’da kontra gruplara yönelik düzenlenen eylemde 5 kontranın öldürüldüğünü açıkladı.

HPG-BİM, Şırnak’ta 3, Hakkari’de 4, Van’da 1 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından Kürdistan’daki savaşa ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler yer alıyor:

AĞRI’DA KONTRALARA EYLEM

17 Mayıs günü güçlerimiz Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Glidağ alanında bir grup kontraya eylem düzenlemiştir. Halkı tutuklatmak ve ajanlaştırmak için alanda faaliyet yürüten bu gruba yönelik, 17 Mayıs günü saat 13.30’da Kulê köyünden 3 araba ile çıktıkları esnada eylem düzenlenmiştir. Yakın mesafeden vurulan araçlardan 1’i tümden imha olurken darbelenen diğer 2 araç olay yerinden kaçmıştır. Bu eylemde 5 kontra öldürülürken 3 kontra da yaralanmıştır. Eylem sonrası TC ordusu Kulê ve Demirkapı köyleri alanında operasyon başlatmıştır. Operasyon 19 Mayıs günü (bugün) sabah saatlerinde geri çekilmiştir.  Gerçekleştirilen bu eylem, Şehit Canfeda intikam timi tarafından PKK’nin ilk şehidi olan Haki Karer yoldaşın şehadetinin yıldönümü vesilesiyle, ayrıca TC ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu şehit olan Bedran Gundıkremo, Nalin Muş ve Hêlin Murat arkadaşlarımızın anısına yapılmıştır.

SİLOPİ’DE EYLEM

17 Mayıs günü Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Bespin alanındaki Çeper tepesinde konumlanan askerlere yönelik öğlen saatlerinde güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 asker ağır yaralanmıştır.

ŞIRNAK BESTA’DA 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

12 Mayıs günü Şırnak’ın Besta alanına bağlı Gırê Xanê mıntıkasında hareket halinde olan askerlere yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Yakın mesafeden yapılan atışlar sonucunda 3 asker öldürülmüştür.

14 Mayıs günü TC ordusu ile güçlerimiz arasında Besta’ya bağlı Şehit Resul alanında yaşanan çatışmalarda bir arkadaşımız ile bağlantımızın koptuğu bilgisini paylaşmıştık. Bu arkadaşımız sağlam bir şekilde üs alanına ulaşmıştır.

HAKKARİ 4 JÖH ÖLDÜRÜLDÜ

13 Mayıs günü Hakkari yolu üzerinde eylem hazırlığı için görevde olan bir arkadaşımız yaşanan kaza sonucu şehit düşmüştür. Yaşanan kaza sonrasında Goranıs köyü muhtarı düşmana kazayı ihbar etmiştir. Bunun üzerine TC ordusu Geliyê Kotranıs alanında operasyon başlatmıştır. 16 Mayıs günü saat 00.00 - 04.00 arasında güçlerimiz ile askerler arasında çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda 4 JÖH elamanı öldürülürken 1 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit olurken, 1 arkadaşımız ile bağlantımız kopmuştur. Operasyon kısmi olarak Goranıs köyü ile Hakkari yolu çevresinde devam ederken; Geliyê Kotranıs yolu trafiğe kapatılmıştır.

VAN’DA SABOTAJ EYLEMİ

14 Mayıs günü saat 19.00’da güçlerimiz; Van’ın Gürpınar ilçesi yolunda hareket halinde olan asker ve kontralara yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülürken 2 kontra da yaralanmıştır. Eylemden sonra operasyon başlatan TC ordusu, aynı gün geri çekilmiştir.

17 Mayıs günü Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Şamanıs yolunda güçlerimiz ile askerler arasında çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada bir arkadaşımız şehit düşmüştür. Çatışmadan sonra TC ordusu operasyon başlatmıştır.

KOORDİNE TEPESİNE BİR EYLEM DAHA

18 Mayıs günü saat 12.00’de güçlerimiz Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan askerlere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

18 Mayıs günü saat 09.00 - 10.00 arasında TC ordusu savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanına bağlı Şehit Zınar tepesini bombalamıştır.

17 Mayıs günü saat 22.00 - 23.00 arasında savaş uçakları Botan’a bağlı Kato Marinos alanını bombalamıştır.