Ağrı adayı: 31 Mart'ı zaferle müjdeleyeceğiz

HDP Ağrı Belediye Eşbaşkan adayı Abdurrahman Doğar, halkın 2014’te iğne ile kuyu kazar gibi kazandığı belediyeyi 31 Mart seçimlerinde kayyumdan alacaklarını söyledi.

Ağrı’da 2004-2014 yıllarında 10 yıl boyunca belediyecilik yapan AKP'nin yolsuzluklarından bıkan Ağrı halkı 30 Mart 2014 seçimlerinde gereken dersi verdi. Bu sonucu hazmedemeyen AKP seçim sonuçlarına art arda itirazlarda bulunarak 15 kez sayımı tekrarlattı ve son sayımdan bir hafta sonra 1125 nolu sandığa ait torbanın yırtıldığı görüldü.

Seçimler, ’yırtık torba’ gerekçe gösterilerek iptal edildi ve Haziran ayına ertelendi. 1 Haziran 2014 tarihine ertelenen seçimlerde, devletin tüm imkan ve yetkilerini kullanarak Ağrı’ya yönelen Erdoğan ve ekibi büyük bir hüsran yaşayarak 2851 oy farkı ile yenilgiye uğramış ve Ankara'ya geri dönmüşlerdi.

1 MART 2017’DE BELEDİYE GASP EDİLDİ

Ağrı’nın tarihi zaferini hiçbir zaman kabullenemeyen Erdoğan ve ekibi, 1 Mart 2017 tarihinde yaptığı siyasi darbe ile belediyeye kayyum atadı. Bu süreci ve Ağrı’daki seçim atmosferini HDP Ağrı belediye eşbaşkan adayı Abdurrahman Doğar ile konuştuk. Ağrı’daki seçim ortamını ANF’ye değerlendiren Doğar, AKP‘nin kara propaganda yaptığını ve halkın duygularını istismar ettiğini söyledi.

Doğar, "Cennete gitmek için tapu vaat ediyorlar, dini değerleri de kullanarak insanların duygularını sömürüyorlar, artık bunlara kimsenin inanmadığını görüyoruz. Halk, 17 yıldır bu vaatlerde bulunanların vaatlerinin boş ve yersiz olduğunu çok iyi biliyor. Bu yüzden HDP’yi müthiş bir sahiplenme var. Halkın bunlara tahammülü kalmamış, Geçtiğimiz gün yaptığımız halk toplantısında da bunu gördük muazzam bir coşku ve heyecan vardı" dedi.

AĞRI’YA BARIŞ VE HUZUR GETİRECEĞİZ

Ağrı halkının gasp edilmiş iradesini geri alması konusunda 31 Mart seçimlerini sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Doğar, "Acının ve yoksulluğun reva görüldüğü Ağrı‘ya barış ve huzuru getirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu halk kaderine terk edilmiş bir halk, 2014 yılında kaderini değiştirmek için karar vermiş ama bu gaspçı zihniyet halkın kararına saygı duymamış elindekini gasp ve talan etmiş. Halk hakları elinden alınmış, zulme uğramış ve hakarete uğramış gibi hissediyor kendisini çünkü 2014‘te iğne ile kuyu kazar gibi, ilmek, ilmek örerek getirdiği ve zaferle sonuçlandırdığı belediye gasp edildi. Bu yüzden biran önce bu talancı ve zalimlerin elinden belediyeyi almak istiyor" ifadelerini kullandı.

Ağrı halkını, gasp edilen belediyesini geri alma konusunda oldukça kararlı ve inançlı gördüğünü belirten Doğar, "Ağrı’nın tarihinde ne zaferler olduğunu çok iyi biliyorum. Ağrı kendisine zulüm yapan herkese şimdiye kadar dersini vermiştir. Talancılar bunu iyi bilmeli ki, bu dava halkın davasıdır. Kutsal ve mukaddes bir davadır. Zulme ve baskıya uğrayanların davasıdır. Bizim olanı mutlaka geri alıp barış ve huzuru bu kente yine getireceğiz ve 31 Martı zaferle müjdeleyeceğiz" şeklinde konuştu.