Afşin ve Arjin yardım bekliyor

ANF’de iki yıl önce yayınlanan haberin ardından gelen yardımlarla başlanan Afşin ve Arjin’in uzun soluklu tedavisi için hala yardıma ihtiyaç var.

Hakkari’nin Gazi Mahallesinde yaşayan Faysal Acar’ın iki çocuğu Afşin (6) ve Arjin (8) ileri düzeyde kas hastalığı (lokodistrofiye) ile mücadele ediyor. Yoksul olan aile, tedaviyi karşılayacak maddi güçten yoksun.

Ocak 2016'da ANF’de yayınlanan ‘Minik Afşin destek bekliyor’ haberinin ardından birçok insan Hakkari’de yaşayan ve kas hastalığına yakalanan dört yaşındaki Afşin ve Arjin’in yardımına koştu. Gelen yardımlarla tedavilerine başlanan Afşin ve Arjin’in şimdi 7 ile 9 yıl arasında sürmesi beklenen tedavileri için yardıma ihtiyaçları bulunuyor.

8 yaşındaki Arjin, hastalığının ilerlemesinden kaynaklı artık yataktan çıkamadığı gibi çektiği acıyı da anlatamıyor. Elleri ve ayakları tutmayan Arjin'in günlük ihtiyaçları anne ve babası tarafından karşılanıyor. Arjin'in yaşamı günden güne zorlaşıyor. Afşin de ablasıyla aynı kaderi paylaşıyor. Düzenli tedavi görmesiyle hastalığın geriletilmesi mümkün.

Acar ailesi maddi yetersizliklerden minik Afşin’i tedavi ettiremiyor. Diğer kızları gibi Afşin’in de gözlerinin önünde erimesine engel olmak isteyen aile kamuoyundan bu konuda destek bekliyor. Arjin’in artık tedavisinin çok zor olduğunu belirten baba Faysal Acar, evindeki eşyaları dahi satmak zorunda kaldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Elde avuçta ne varsa satıp Arjin’in tedavisine harcadık. Ama artık satacak bir şeyimiz kalmadı. Tedavi için sürekli Ankara’ya gidip geldiğimizden büyük bir maddi külfet oluştu. Üç yıl Ankara’ya sürekli gidip geldik. Ama artık paramız kalmadığı için büyük kızım Arjin tedavi olamadı ve ölüme yaklaştı. Sonra aynı hastalık Afşin’de de başladı. 2 yıl önce ANF’de çıkan haberin ardından birçok insan bize yardımda bulundu. 2 yıllık tedavi için gerekli yardımlar yapıldı ancak uzun bir süre daha tedavi olmaları gerekiyor.