Açlık grevindeki tutsak tek kişilik hücreye konuldu!

Amasya E Tipi kapalı Cezaevi'nde tecride karşı açlık grevinde Kadir Kaplan, tek kişilik hücreye konuldu. 

İmralı tecridine karşı açlık grevi direnişlerini engelleyemeyen AKP-MHP rejimi, tutsaklara dönük baskılarını sürdürüyor.

Amasya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 12 gündür açlık grevinde olan 27 yıllık tutsak Kadir Kaplan, tek kişilik hücreye konuldu. Kaplan, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi’ne mektup göndererek başvuruda bulundu. 

'AÇLIK GREVİNE GİRİNCE HÜCREYE ALDILAR'

Kaplan, mektubunda şöyle dedi: “PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Hakkari Milletvekili Sayın Leyla Güven’e destek amacıyla 1 Mart’ta açlık grevine başladım. Açlık grevine girdiğim için beni tek kişilik hücreye aldılar. Haftalık rutin telefon görüşmelerim yasaklandı. Burada sürekli keyfi uygulamalar yapılıyor. Hastane muayenelerinde kelepçe kabul etmediğim için hastaneye götürülmeyip tedavilerim engelledi."

BABA KAPLAN: ENDİŞELİYİZ

Baba Mehmet Kaplan ise şöyle konuştu: "Çocuğumun sağlık durumu iyi değil. Bu yapılanlar hukuki ve insani değil. Daha önce de cezaevi yönetimi bize ‘Biz devletiz, biz istediğimizi yaparız, istediğiniz yere gidin, şikayet edin’ demişti. Bunu Adalet Bakanlığı’na bildirmemize rağmen değişen bir şey olamadı. Oğlumun sağlık durumundan endişe ediyorum."