Açlık grevi direnişçisi Kotan’a 13 günlük hücre cezası

Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda uzun süre kaldığı açlık grevi eylemi nedeniyle 43 kiloya düşen Erdal Kotan’a 13 günlük hücre cezası verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için uzun süre kaldığı açlık grevi eylemi nedeniyle kaldığı Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda 43 kiloya düşen Erdal Kotan’a 13 günlük hücre cezası verildi. Kendisiyle aynı cezaevinde kalan Gazeteci İdris Yılmaz, gönderdiği mektubunda Kotan’ın durumu ve cezaevindeki baskılara değindi.

Açlık grevi eylemi sonrası birçok hukuksuzluğun yaşandığını bildiren gazeteci Yılmaz, prosedür gereği birkaç tutuklu dışında hiç kimsenin doktora götürülmediğini ve herhangi bir tedavi yönteminin uygulanmadığını kaydetti. Yılmaz, “Hücremize gelip aldıkları kan örneği sonrası sadece B12 ve D vitamini 2 kutu ilaçla tedavimiz sınırlı kaldı. Bu nedenle birçoğumuzda oluşan sağlık sorunları tedavisiz kalmaktadır. Açlık grevindeki Erdal Kotan arkadaşımız, eylem sonrası 43 kiloya düştü. Ellerinde ve ayak bileklerinde şişkinlikler oluşuyor. Bu arkadaşımızın tedavi yapılmadan, daha önce HDP Dersim İl Kongresi’ne gönderdiği bir faks nedeniyle 13 günlük hücre cezası verildi. Ve bunun sonucunda hücreye götürüldü. Hücre cezası 17 Temmuz’da bitecek. Bu arkadaşımızın sağlık durumundan ciddi anlamda kaygı duysak da elimizden bir şey gelmediği için çaresizce beklemek zorunda kalıyoruz” dedi.

Yılmaz, ayrıca kendilerine gönderilen mektuplara keyfi bir şekilde el konulduğunu, kendilerinin de yaşanan sorunlara ilişkin kaleme aldıkları mektupların gönderilmediğini kaydetti.

Yılmaz, son olarak birçok sorunu da bu mektuba da el konulacağı kaygısıyla aktaramadığının altını çizdi.