ABD’nin kararı Derbendixan ve Seyidsadıq’da protesto edildi

Güney Kürdistan’ın Derbendixan ve Seyidsadıq kentlerinde ABD’nin Kürdistan Özgürlük Hareketi öncülerine yönelik aldığı karar kitlesel eylemlerle protesto edildi.

ABD’nin Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin öncü kadroları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan hakkındaki kararına tepki gösteren halk Süleymaniye’nin Derbendixan ve Seyidsadıq ilçesinde alanlara çıktı.

DERBENDIXAN

Derbendixan’da çok sayıda kişinin katıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncü kadrolarının fotoğrafları ile PKK bayrakları açıldı.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Tevgera Azadi üyesi Taha Caf, “Başurê Kürdistan’daki tüm siyasi taraflar, şahsiyet, sivil toplum örgütleri ve halkımız ABD’nin bu kararına tepki göstermeli. ABD’nin PKK ve KCK’ye yönelik kararı doğrudan DAİŞ’a hizmet ediyor. ABD en kısa süre içinde bu kararından vazgeçmeli” ifadesinde bulundu.

Eylem açıklamanın ardından ‘Devrimcilerimizi satmayacağız’, “Qatil Erdogan’ sloganlarıyla sona erdi.

SEYİDSADIQ

Süleymaniye’nin Seyidsadıq ilçesinde de ABD’nin kararını protesto edildi.

Kent merkezindeki köprüde düzenlenen eyleme çok sayıda kişi katılırken, Tevgera Azadî üyesi Tanya Kerîm tarafından yapılan açıklamada ABD’nin Kürt halkının öncülerine yönelik kararı protesto edildi.

Açıklamanın ardında Tevgera Azadi Şarezor Eşbaşkanı Soran Hesen bir konuşma yaptı. Hesen, “Kürt halkı emin olsun, bu komplo başarıya ulaşmayacak. Çünkü Kürt halkı her yerde bu karara karşı ayaktadır. Düşmanlar da şunu iyi bilsin, Kürtlerin size baş eğdiği dönemler sonlandı. Artık Kürt halkı kimseye boyun eğmeyecek” şeklinde konuştu.

Eylem 'Devrimcilerimizi satmayacağız' sloganlarıyla sona erdi.