ABD'li temsilci McGurk'tan YNK ve Berhem Salih'e ziyaret

ABD'nin DAİŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, YNK ve Demokrasi ve Adalet Koalisyonu temsilcileriyle görüştü.

Süleymaniye’de temaslarda bulunan ABD'nin DAİŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, YNK’ye Bağlı Özel Kuvvetler ve İstihbarattan Sorumlu Lahor Cengi ve YNK Siyasi Okulu Sorumlusu Bafil Talabanî ile görüştü.

Görüşme, YNK’nin Dabeşan Tepesi’nde bulunan merkezinde yapıldı.

MCGURK: BOYKOT DOĞRU DEĞİL

McGurk, görüşmede, Irak genelinde yapılan parlamento seçimlerinin ardından bazı partilerin parlamentoyu boykot edeceği söylemlerine karşı, böyle bir kararın doğru olmayacağı belirtti. McGurk, Kürdistan Bölgesi partilerin Irak parlamentosuna katılmasının önemli olacağı üzerinde durduğu aktarıldı.

McGurk, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu Başkanı Berhem Salih'le de bir araya geldi.

'HİLE VAR' DİYEN PARTİLERLE DE GÖRÜŞECEK

ABD'nin DAİŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk'ın, seçimlere hile karıştırıldığını savunan 6 parti temsilcisiyle de görüşmesi bekleniyor.

Goran Hareketi, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu, Yekgırtu, Komela İslam, Komünist Partisi ve İslami Hareket Partisi, seçimlere hile karıştırıldığını ve Irak parlamentosuna katılmayacaklarını belirtmişti.