Şırnak ve Osmaniye’de gerilla eylemleri

HPG, Şırnak’ta 2 Türk askerinin öldürüldüğünü, Osmaniye’de ise bir tabura eylem düzenlendiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, gerilla eylemleri, operasyon ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

ŞIRNAK’TA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

 12 Temmuz günü saat 13.00’da güçlerimiz Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındıkê taburuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Taburda bulunan mevziilerin 2 ayrı koldan vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylemden sonra Fındıkê taburu ve Zıvıngê karakolu eylem alanı ve çevresini obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

13 Temmuz günü saat 06.00’da işgalci TC ordusu kobra tipi taarruz helikopterleriyle Fındıkê alanını bombalamıştır.

OSMANİYE’DE TABURA EYLEM YAPILDI

10 Temmuz günü saat 12.00’da güçlerimiz, işgalci TC ordusunun Osmaniye merkeze bağlı bir taburuna yönelik eylem düzenlemiştir. Komando binası, lojmanlar ve eğitim sahasının hedef alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askerlerinin sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmış, operasyon aynı gün sonuç alamadan geri çekilmiştir.

SİLVAN’DA OPERASYON GÜCÜNE EYLEM

9 Temmuz günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu Amed’in Farqin (Silvan) ve Pasur (Kulp) ilçelerinde bir operasyon başlatmıştır. Farqin ilçesine bağlı Sêdeqnê, Cumatê, Cêndresê ve Şêlıma köyleri ile Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Barinê ve Godernê köylerinin çevresinde pusulamalarla başlayan operasyon 11 Temmuz günü alana yayılmıştır. Bu operasyonda işgalci güçler köylere baskınlar yapmış ve bazı sivil vatandaşları gözaltına almıştır.

12 Temmuz günü saat 09.50’de güçlerimiz operasyona katılan işgalci TC ordusuna ait zırhlı bir aracı Godernê köyü yakınlarında hedeflenmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Operasyonda sonuç alamayan işgalci TC ordusu 12 Temmuz günü akşam saatlerinde geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRILARI

13 Temmuz günü öğle saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Satê köyü ve Tabura Êreba alanını bombalamıştır.

10 Temmuz günü saat 10.10’da savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır.