Şırnak’ta hayatını kaybeden 3 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şırnak’ta 28 Temmuz günü çatışma bölgesinin havadan bombalanması sonucu hayatını kaybeden üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM yaptığı açıklamada, çatışmalarda çok sayıda Türk askerinin öldüğünü belirtirken, Şindar, Zenda ve Brusk kod adlı gerillaların bombardımanda hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi: “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimizin, 28 Temmuz günü saat 17.50’de Şırnak’ın Gundikê Melê taburuna yönelik bir eylem düzenlediğini ve bu eylemde çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğünü kamuoyuna duyurmuştuk.

Eylem ardından işgalci güçler alanda hava destekli kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Başlatılan bu operasyon sırasında da düşman ile gerilla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalar sırasında düşman, havadan çatışma alanlarını bombalayarak sonuç almak istemiş ve gerçekleşen bombardımanlar sonucunda Şindar, Zenda ve Brusk arkadaşlarımız, kahramanca savaşarak şahadete ulaşmışlardır.”

HPG sitesinde gerillaların kimlik bilgileri şöyle paylaşıldı:

Kod Adı: Brusk Amed
Adı Soyadı: Ömer Birsen
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Münire - Yılmaz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2018 / Şırnak

Brusk – Ömer Birsen

Kod Adı: Şindar Cudi
Adı Soyadı: Delila Akdeniz
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Ayşe - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2018 / Şırnak

Şindar – Delila Akdeniz

Kod Adı: Zenda Çelê
Adı Soyadı: Sozdar Ayar
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Zeynep - Kerem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2018 / Şırnak

Zenda – Sozdar Ayar