Şırnak’ı zalimlerden arındıracağız

HDP Şırnak Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Nurcan Altürk, Şırnak halkının, zalimler ve uygulamalarından arındırmak için sandıklarda gereken cevabı vereceğini söyledi.

“Kayyumun kadın düşmanı uygulamalarına karşılık daha geniş alanlar oluşturmak için aday oldum” diyen HDP’nin Şırnak adayı Nurcan Altürk, kadının rengini daha da görünür kılacaklarını belirtti.

Altürk, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında ANF’ye konuştu. Evli ve 3 çocuk annesi olan Altürk’ün tüm yaşamı Şırnak’ta geçti. Yurtsever bir ailede doğup yetişen Altürk, adaylığa varan sürecin temelinin çocuk yaşlarda tanık olduğu kanlı Şırnak Newrozu’na dayandığını söyledi. O yılları ilk günkü gibi hatırladığını belirten Altürk, şunları paylaştı: “Bir an olsun unutmadım. Hayatımın her alanına da yansıdı o günün izleri. 7 yaşındaydım. Annem Newroz’a gitmiş, beni de kardeşlerimin başında bırakmıştı. Kalamazdım evde. Bir kardeşimi sırtıma aldım diğerinin de elinden tutarak gittim Newroz alanına. Alana varmadan silah seslerini duydum. Onlarca kişinin katledilişine şahit oldum. Evlerin, işyerlerinin yakılıp yağmalanmasına tanıklık ettim. Bir hafta boyunca tüm Şırnak halkı olarak evlerimize hapsolduk. Kafamızı bile dışarı çıkaramaz haldeydik. O kargaşa içerisinde yaşlı bir adam beni ve kardeşlerimi alarak evinde sakladı.”

SADECE ZALİMLİKLERİ ARTTI

Yaşadıkları travmayı ve başlayan zorunlu göçleri hatırlatan Altürk, “Yaşım küçük olmasına rağmen Kürtlerin kimliklerinden dolayı ne kadar mağdur edilip haklarının gasp edildiğini idrak ettim. Bu devletin bizleri ne kadar sömürdüğünü ve asla dedikleri gibi kardeş olarak görmediklerini, o zaman anladım. Bugün kendim, çocuklarım ve hepimizin geleceği için mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz artık. Geçtiğimiz yasaklarda da gördük zaten. Değişen tek şey bizlere karşı daha da zalimleşmeleri oldu” şeklinde konuştu.

HALK İLE BERABER ÇALIŞACAĞIZ

Her zaman siyasette yer almak istediğini fakat çocuklarının çok küçük olmasının kendisini kısıtladığını söyleyen Altürk, şunları ifade etti: “Şimdi çocuklarım biraz daha büyüdü ailemin de desteği ile Şırnak için aday oldum. Kayyumun kadın düşmanı uygulamalarına karşılık daha geniş alanlar oluşturacağız. Şehrimizi zalimlerden arındırmak için Şırnak halkıyla sandıkta cevap olacağız herkese. Belediyemizde kadının rengini daha da görünür kılacağız. Neye ihtiyacımız var, önceliklerimiz neler olmalı halkımızla oturup konuşacağız. Şırnak kimseye muhtaç olmadan yaşayacak duruma gelecek.”