Şırnak, Hakkari ve Siirt’te 14 asker öldü, 8 mevzi imha edildi

HPG gerillaları Şırnak, Hakkari ve Siirt’te bir dizi yeni eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde, en az 14 asker öldü, 8 mevzi imha edildi ve bir helikopter darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, Şırnak ve Siirt’in Pervari ilçesinde 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasındaki bazı eylemlerin bilançosunu açıkladı. HPG-BİM’e göre Yüksekova’da bir sabotaj eyleminde bir asker, Şırnak’ta imha edilen sekiz mevzide 11 asker, Pervari’de operasyon birliğine yönelik eylemde 2 asker öldü. Şırnak’ta ayrıca savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonucu iki gerillanın hayatını kaybettiği açıklandı.

YÜKSEKOVA’DA ARAMA NOKTASINA EYLEM

HPG-BİM’in eylemlere ilişkin detaylı açıklaması şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 1 Ağustos günü saat 23.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şirvanê köyünde bulunan işgalci TC ordusunun arama noktasına yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

SABOTAJ EYLEMİNDE 1 ASKER ÖLDÜ

Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçları ve çok sayıda zırhlı aracın desteğiyle 2 Ağustos günü Şavte, Sêkranê ve Şêrvanê köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz, aynı gün saat 11.30’da operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Düzenlenen eylem ardından bu operasyon birliği alandan geri çekilmiştir. Bu operasyon gizli birliklerin desteği ile halen devam etmektedir.

ŞIRNAK’TA 8 MEVZİ İMHA EDİLDİ, 11 ASKER ÖLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 1 Ağustos günü saat 02.10’da Şırnak’a bağlı Navyanê Şaxa alanındaki Girê Mısto tepesi yakınlarında bulunan bir tepede konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 4 koldan hedeflendiği bu eylemde güçlerimiz, tepede bulunan düşman mevziilerine girerek 8 mevziiyi tümden imha etmiştir. Yapılan etkili vuruşlar sonucunda tepede bulunan cephane ve bir dozer aracı imha edilmiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman tepesinde barınak ve mevziilerde yangın çıkmıştır. Gerillalarımız bu eylemde 11 düşman askerini öldürmüş ve tüm cenazelerin üzerine gitmiştir. Cenazelerin üzerine kadar giden güçlerimiz askerlere ait 1 adet BKC silahı kaldırmıştır. Eylem ardından Navyana Şêxa, Çelê Nımêja, Şırnak Tümeni, Besta Bıluzera Tugayı ve etraftaki karakollar alanı obüs ve havan topları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

BOMBARDIMANDA İKİ GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

İşgalci TC ordusu aynı gün saat 16.00’da insansız hava araçları ile bir operasyon başlatmıştır. Operasyon boyunca işgalci TC ordusu alanı savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

PERVARİ’DE 2 ASKER ÖLDÜ, 1’İ YARALANDI

25 Temmuz günü işgalci TC ordusu Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemê Karê alanında bir operasyon başlatmıştı. Güçlerimizin operasyon birliklerine yönelik eylemleri devam etmektedir. 2 Ağustos günü sahada başlatılan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında Şehit Sorxwin tepesinde bulunan askerler güçlerimizce hedeflenmiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinde 2’si öldürülmüş, 1 de yaralanmıştır.

BEYTÜŞŞEBAP’TA BİR HELİKOPTER DARBELENDİ

29 Temmuz günü saat 06.00’da güçlerimiz hamle kapsamında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Deriyê Berana alanında işgalci TC ordusuna ait bir skorsky helikopteri hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan helikopter darbelenmiştir.”