Şêrko Bêkes mezarı başında anıldı

Kürt şairi Şêrko Bêkes ölümünün beşinci yılında Süleymaniye’deki mezarı başında anıldı.

Kürt şairi Şêrko Bêkes ölümünün beşinci yıl dönümünde Süleymaniye Azadi Parkındaki Mezarı başında bir törenle anıldı.

Serdem Kültür Merkezi’nin düzenlediği anmaya, Bêkes’ın yazar, şair, aydın dostları, sevenleri, kadın, çocuk, yaşlı, genç binlerce kişi katıldı.  

Saat 19.00’da Bêkes’ın Azadi Parkındaki mezarı başında başlayan törene Bêkes’ın seçme şiirlerinden hüzünlü bir müzik eşleğinde yapılan dinleti ile başladı. Kısa süren dinletiden sonra konuşan YNK Politbüro üyesi Mele Bahtiyar, 1976 yılından bu yana tandığı Şêrko Bêkes’ın peşmergeliği, mücadeleciliği, şiarliği, özgürlükçü ve partiler üstü kişiliğinden örnekler vererek anlattı. Bahtiyar, Şêrko Bêkes’ın tüm Kürtlerin acıları, özlemlerini dile getirdiğini belirterek, ruhu, yüreği güzel bir insan olarak başta kendisi olmak üzere tüm siyasetçilerden büyük bir insan olduğunu söyledi.

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, Şêrko Bêkes’ın gelmiş geçmiş en büyük Kürt şairlerinden biri olduğunu söyleyerek, doğadaki her şey ile tüm kürtler ve yoksuların sesi olduğunu belirtti.

Siyasetçiler, ailesinden kişilerin konuşmaları arasında da Şêrko Bêkes’ın seçme şiirlerinden bazıları okunarak dinleti farklı bir biçimde devam etti. Konuşmalar bittikten sonra şiir dinletisi ile anma devam etti.