Şengalliler, Türk devletinin saldırılarına karşı sokağa çıktı

Şengalliler, Türk devletinin Başur’a yönelik işgal saldırılarını protesto etti. Gençler, "İşgale karşı savaşmaya hazırız" mesajını verdi.

Türk devletinin Başur’a yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Sinûne Halk Meclisi binası önünde bir araya gelen yüzlerce Şengalli, Mifriq Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Êzidî Gençleri Birliği, Êzidî Genç Kadınlar Birliği ve TAJÊ (Êzidî Kadınları Özgürlük Hareketi) öncülüğünde dün akşam düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.
Yürüyüşte “Li dijî dagirkeriya dewleta Tirk û xiyanetê seri hilde/ Türk devletinin işgaline ve ihanete karşı baş kaldır” yazılı pankartı taşındı, sık sık “Bimre xiyanet, bijî berxwedan/ Yaşasın direniş, yok olsun ihanet” sloganları atıldı.

'ORTADOĞU'YU İŞGAL ETMEK İSTİYOR'

Mifriq Caddesi’ne gelen kitle adına Şiqab Reşo, burada şu açıklamayı yaptı:
"İşgalci Türk devleti yeni bir Osmanlı hayaliyle Ortadoğu topraklarının tümünü işgal etmek istiyor. Türk devleti şuan Başur ve Irak’ı işgal ediyor. İşgal saldırıları ile bölgedeki yurttaşlarımızı katliamdan geçiriyor. Katliam ve işgalin en canlı örnekleri Efrîn ve Suriye’dir. Türk devleti uluslararası yasaları ihlal ederek her gün işgal saldırılarına devam ediyor. KDP ve Barzani Ailesi'nin desteğiyle Başur’u işgal eden Türk devleti, askeri, eğitim, ekonomik, kültürel bütün alanlara müdahale ediyor. İşgal öyle bir aşamaya geldi ki Türkiye’nin Hewlêr Konsolosu Hakan Karaçay, Kürdistan Bölgesi Başkanı gibi hareket ediyor.

'BARZANİ AİLESİ'NİN DESTEĞİYLE...'

Türk devleti Barzani’nin desteği ile Başur’a birçok karakol ve üs yerleştirdi. Türk devleti savaş uçakları ile Başur’da katliam gerçekleştiriyor ve yurttaşların bağ ve bahçelerini, evlerini talan ediyor. En son  Zaxo’nun Simoqiya aşiretinden olan Emin Salih Türk devleti tarafından katledildi. Türk devleti Barzani’nin desteğiyle Medya Savunma Alanlarını ve Xakurkê’yi bombalıyor. Ancak gerilla güçleri kahraman bir şekilde saldırıları geri püskürtüyor.

'İŞGALE KARŞI SAVAŞMAYA HAZIRIZ'

Êzidî Genç Kadınlar Birliği ve Êzidî Gençleri Birliği olarak gerillaların Xakurkê’deki direnişini selamlıyoruz. Êzidî gençleri olarak işgale karşı savaşmaya hazırız. Başur ve Irak gençlerine çağrımız; Şêladizê ruhuyla işgale karşı başkaldırsınlar ve alanlara çıksınlar.”