Şengal halkı Menal Mêrdîn’i törenle uğurladı

Türk devleti ve KDP’nin suikast saldırısı sonucu şehit düşen 40 yıllık devrimci Menal Mêrdîn, Şengal’de düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şengal’in Tilêzer nahiyesinde 2 Ocak’ta Türk devleti ve KDP’nin ortaklığında gerçekleştirilen suikast saldırısıyla Menal Mêrdîn katledildi. Mêrdîn’in cenazesi bugün Xanesor Hastanesi’nden yüzlerce araçlık konvoyla Şehîd Dilgeş ve Şehîd Berxwedan Şehitliği’ne uğurlandı. Şehitlikte düzenlenen cenaze töreniyle Mêrdîn’in cenazesi toprağa verildi.

Cenaze törenine yüzlerce Şengalli, aşiret lideri ve özerk yönetim kurumları temsilcileri katıldı.

‘ÊZIDÎ HALKI İÇİN EMEKLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ’

Törende Mêrdîn’in ailesinin görüntülü mesajı dinletildi.Aile, mesajında Êzidî ve Kürt halkına baş sağlığı dileklerinde bulunarak, “Menal, şehit düştüğü günden bu yana Êzidî halkı ayaktadır. Tüm Şengal halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Zira Şengal halkı bu olayın açığa çıkarılması için mücadelesini sürdürüyor” dedi.

Şehit aileleri adına konuşan Hemed Bişar da “Paris şehitleri ve Menal Mêrdîn şahsında tüm şehitleri anıyoruz. Şehit Menal, yıllarca Kurdistan halkı için mücadele etti. Son olarak 3 Ağustos Fermanı’nın ardından yönünü Şengal’e çevirdi” diye konuştu.

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Hisên Sadon ise söz alarak şunları söyledi: “Êzidî toplumu olarak bu yükü omuzlamamız gerekiyor. Şehit Menal’in bilgisiyle bu topluma aktardıklarını anlatmak mümkün değil. Onun bize anlattıklarını pratikte hayata geçireceğiz. Özgür ve özerk Şengal’i şehitlerin emekleri sayesinde inşa edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu yoldan alıkoyamaz.”