Şengal’den Efrîn’e yönelik tehditlere tepki

Efrîn’e yönelik işgalci Türk devletinin saldırı ve tehditlerine tepki gösteren Şengal Yönetim Kurulu, “Herkes bilmeli ki Êzîdxan Efrîn’in arkasındadır. Efrîn için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırı ve tehditlerine karşı yazılı bir açıklama yapan Şengal Yönetim Kurulu, şunları belirtti: “Ortadoğu’nun ve özellikle Êzidî toplumunun yaşadığı bölgelerde demokrasinin gelişmesi ve halkların bir arada yaşamasından korkan AKP devleti ve Erdoğan, bunu kendi sonu olarak görüyor. Bundan dolayı şimdi de Rojava’ya saldırıyor. Rojava halkı özgürlüğü için mücadele ettiği günden beri, faşist Erdoğan ve hükümeti tehdit ve saldırılar yapıyor. Kuzey Suriye Federasyonu’nu yıkmak ve önünü kesmek için her türlü oyunlar oynuyor. Hiçbir yerde halkların kendisini yönetmesini ve yönetim sahibi olmasını kabul etmiyor. Şengal halkı yönetim ve sistemini kurduğu zaman da karşı çıktı ve saldırılar düzenledi.

Bugün Rojava halkı irade sahibidir. Ve bu faşist Erdoğan ve hükümetini korkutmaktadır. Bunu hazmetmiyor. Bundan dolayı önce Efrîn’deki Êzidî köylerine saldırdı. Zaten tarihe baktığımızda Türk devleti tarafından Êzidî toplumuna karşı yapılan onlarca ferman ve soykırımdan dolayı Bakurê Kurdistan’da yaşayan milyonlarca Êzidî göç etmek zorunda kalmış.

Şu an bile Êzidîlerin yaşadığı yerleri hedefliyor ve soykırım yapmak istiyor. Êzidîleri Bakurê Kurdistan’dan çıkartan Türk devleti, Şengal ve Rojava’da yaşayan Êzidîlere saldırmaktadır. Erdoğan ne kadar demokrasi karşıtıysa o kadar da Êzidî toplumunun inancı ve dinine karşıdır.

Şengal Yönetim Kurulu olarak, Faşist Erdoğan ve hükümetini kınıyoruz. Rojava ve özellikle Efrîn’deki halkımızın arkasında olduğumuzu belirtiyoruz. Nasıl ki Rojava halkı karanlık günlerde bize sahip çıktı, şimdi de bu görev bizim omuzlarımızdadır. Seferberlik ruhuyla tüm gücümüzle Efrîn’e sahip çıkmalıyız. Herkes bilmeli ki Êzîdxan Efrîn’in arkasındadır. Efrîn için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız.”