Şengal’de 3 şehit anıldı

YBŞ Komutanı Berxwedan Tolhildan, Azad İzdin ve Enwer Tolhildan Şengal’de düzenlenen törenle anıldı.

DAİŞ’e karşı yürütülen mücadelede Ocak 2015’te şehit düşen YBŞ Komutanı Berxwedan Tolhildan ve 21 Ocak 2022 tarihinde işgalci Türk devletinin Geliye Şilo’da düzenlediği hava saldırısı ile şehit düşen YBŞ Komutanı Azad İzdin ve Enwer Tolhildan, Şengal’de düzenlenen bir törenle anıldı.

 Şengal’den yüzlerce kişinin katıldığı anma töreni saygı duruşu ile başladı. Ardından şehit anneleri tarafından mumlar yakılarak konuşmalar yapıldı.

'HALKIMIZ İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER'

Şengal Şehit Aileleri Komitesi adına konuşan Pakize Celal, şehit düşen 3 yoldaşının da 3 Ağustos fermanından bu yana emek verdiğini belirterek, “Gençlerimizi korumak için mücadelede en önde yer aldılar. Toplumumuz için canını feda eden yoldaşlarımızı asla unutmayacağız. Halkı için emek veren ve halkın değerlerini koruyan herkes hedef alınmaktadır. Bizler çocuklarımızın şehit olmasından gurur duyuyoruz” dedi.
YBŞ ve YJŞ Komutanlığı adına söz alan Tahsin Hebabi, şunları söyledi: “DAİŞ’e karşı yürütülen mücadele sonucunda şehit düşen arkadaşlarımız, inançları uğruna canlarını feda ederek bu topraklarda yaşamamızı mümkün kıldılar. Hainlerin işbirliği ile halkına öncülük eden fedailere yönelik saldırılar yapılıyor. YBŞ ve YJŞ olarak şehitlerin intikamını alacağımıza söz veriyoruz.”
TAJÊ adına konuşan Rihan Hesen ve Şengal dini alimlerinden Berkat Feqir, topraklarını savunmak uğruna canlarını feda eden şehitlerin hiçbir zaman ölmediklerini ve toplumun hafızasında her zaman yaşayacaklarını belirtti.
Şehit Azad İzdin, Şehit Enwer Tolhildan ve Şehit Berxwedan Tolhildan’ın mücadele ve yaşamlarını anlatan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.