Şengal Belediyesi Konferansı başladı

1’inci Şengal Belediyesi Konferansı Şengal'de başladı.

Şengal’de bu yıl birincisi düzenlenen Şengal Belediyesi Konferansı bugün saat 10.00’da Xanesor’da başladı. Laleş Meydanı’nda bulunan konferans salonunda düzenlenen konferansa 200 delege ve yöneticinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Salona Eezîdxan şehitleri, Mam Zeki’nin fotoğraflarının yanı sıra “Ev konferans diyariye ji bo Mam Zekî Şengalî” yazılı bir pankart da asıldı.

'ŞENGAL'DEKİ ÇALIŞMALARIMIZIN BAŞLANGICI OLACAK'

Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Hisên Hecî, açılış konuşmasında, “Bu konferans Şengal’de yapacağımız çalışmaların başlangıcı olacak” dedi. Hecî, Şengal'in fermandan bu yana geldiği gelişim düzeyi ve bu gelişime karşı tahammül edemeyen güçlerin kirli politikalarına dikkat çekti.

KAPININ KAPATILMASINA TEPKİ

Hecî, Şengal ile Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu arasında bulunan kapının Irak merkezi hükümeti tarafından kapatılmasına tepki göstererek, "Bu toprakları biz şehirlerimizin kanları ile özgürleştirdik, saldırı olduğunda arkasına bile bakmadan kaçanlar varken Şengal'in gençleri kendilerini kalkan ederek bu toprakları savundu ve şehit düştü. Bu halkın çocukları, DAİŞ'i coğrafi olarak yenen çocuklarımız, DAİŞ'in elinde bulunan esirlerimizi evlerine geri getirmek isterken önlerine hendekler kurup dönüşleri engellenmek isteniyor. Sınırda bulunan kapı Şengal halkı için önemlidir" şeklinde konuştu.