Şemdinli’de Türk ordusuna ait 7 mevzi imha edildi

HPG BİM, HPG gerillalarının Şemdinli’ye bağlı Şikêrêsipî tepesinde konumlanan askerlere yönelik eylem düzenlendiğini belirtti. 7 mevzinin imha edildiği eylemde 11 asker de öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının Şemdinli’de başlattığı Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında eylem düzenlediğini belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunlara yer verildi:

“Güçlerimiz Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında, 18 Ağustos günü saat 17.40’da Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Şikêrêsipî tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik geniş kapsamlı bir eylem düzenlemiştir.

Düşman askerlerinin ve mevziilerin 5 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 7 düşman mevziisi imha edilmiş, 1 konteynır ve 1 kepçe aracı da darbelenmiştir. Eylemde tespit edilebilen 11 düşman askeri öldürülmüş, 4 düşman askeri ise yaralanmıştır.

Eylem ardından düşman güçleri Hacıbeg suyu çevresi ile Dalampêr alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır. 19 Ağustos günü işgalci TC ordusu saat 11.00 sularında alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda Hacıbeg suyu çevresini bombalayan düşman güçleri, aynı gün saat 18.00’da sonuç alamadan alandan geri çekilmiştir.

TATVAN’DA TÜRK ORDUSUNA YÖNELİK SABOTAJ EYLEMİ

Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Ağustos günü saat 19.00’da Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Kotom tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemden sonra kobra tipi taarruz helikopterleri alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

SİİRT’TE ÇATIŞMA

9 Ağustos günü Siirt’in Erbılo ve Gırdıka köyleri alanında işgalci TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile işgalci TC ordusu askerleri arasında çatışmalar yaşanmıştır. İşgalci güçler alanda yoğun bir şekilde teknik kullanarak bombardımanlar düzenlemiştir. Yaşanan çatışma ve bombardımanlarda 3 yoldaşımız düşman güçlerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.”

Şehit olan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dılşer Kaniwar
Adı Soyadı: Ekber Abdal
Doğum Yeri: Urmiye
Anne - Baba Adı: Kaze - Nasır
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2017 / Siirt

Kod Adı: Koçer Çiyager
Adı Soyadı: Cihan Çelik
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Meserret - Ebubekir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2017 / Siirt

Kod Adı: Mahmut
Adı Soyadı: Mehmet Kurhan
Doğum Yeri: -
Anne - Baba Adı:     -  Musa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2017 / Siirt