Şemdinli’de hayatını kaybeden iki gerillanın kimliği açıklandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde gerilla güçlerinin bir karakola yönelik eylemi ardından başlayan askeri operasyon sırasında iki gerillanın hayatını kaybettiği açıklandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 26 Mayıs günü gerçekleşen gerilla eylemine ilişkin daha önce açıklamada bulunmuştu. Yeni açıklamada, eylem ardından bölgede başlatılan askeri operasyon sırasında yaşanan şiddetli çatışmalarda hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgileri verildi.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

“26 Mayıs günü Hakkari Şemzinan'a bağlı Eldê Mahallesinde yeni yapılan bir karakola yönelik gerçekleşen eylem ardından, işgalci TC güçlerinin bir operasyon başlattığını ve bu operasyon gücüne yönelik de gerillalarımızın eylemler gerçekleştirdiğini duyurmuştuk. Eylem ve çatışmalarda düşmanın 3 özel harekâtçısı öldürülmüş, 8 özel harekâtçı da yaralanmıştı. Aynı çatışmalarda 2 arkadaşımızın da şehit düştüğünü kamuoyuna duyurmuştuk.”

Açıklamada, “kahramanca ve fedai bir tarzda savaşarak şehit düşen Kulilk ve Rezan” isimli iki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Kulilk Dilan
Adı Soyadı: Şeyma Aydın
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Famile - Temel
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mayıs 2018 / Hakkari

Kulilk – Şeyma Aydın

Kod Adı: Rezan Ruken
Adı Soyadı: Mahmut Uğun
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Feride - Cibri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mayıs 2018 / Hakkari

HPG-BİM, ayrıca her iki gerillanın mücadele yaşamına ilişkin detaylı bilgiler de paylaştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kulilk Dilan arkadaşımız, Siirt’te yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Aile Türkiye metropollerine göç etmesine rağmen yurtseverliklerini ve öz değerlerin koruyan bir yapıya sahip olmuştur. Kulilk arkadaşımız da böyle bir ortamda şekillenmiş ve yurtseverlik duyguları güçlü olan bir yapıya sahip olmuştur. Düşmanın DAİŞ çeteleri eliyle Kürt halkına ve değerlerine saldırdığı bir dönemde mücadeleye katılan Kulilk arkadaşımız, halkımızın öz savunma gücü olan gerillaya geldiği andan itibaren kendisini yetkinleştirmenin çabası içerisinde olmuştur. Önder Apo’nun Özgür Kadın ideolojisiyle kendisini donatarak, yetkin bir YJA STAR gerillası olmayı başarmıştır. Son üç yıldır TC faşizmine karşı yürütülen savaşa en aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuş ve bulunduğu her yerde çalışmalara büyük bir özveri ile katılmıştır.

Rezan Ruken arkadaşımız, Erzurum Karaçoban’da dünyaya gelmiştir. Yurtsever duyguların yoğun yaşandığı bir ortamda şekillenmiş ve erken yaşlarda emekle tanışmıştır. İnşaat işçiliği yaptığı süreçlerde gençlik çalışmalarında yer alan Rezan arkadaşımız, bir süre de milislik çalışması da yürütmüştür. Düşmanın halkımız üzerindeki baskılara karşı daha aktif mücadele için gerilla saflarına katılmıştır. Gerillada emekçi ve fedakâr özellikleriyle öne çıkan Rezan arkadaşımız, olgun ve temiz yürekli duruşu ile de bulunduğu her ortamda çevresini etkileyen arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Güçlü yurtsever duygular ile katıldığı mücadelemiz içerisinde Önder Apo’nun iyi bir militanı olmanın çabası içerisinde olmuştur. Savaşçılıkta da çabuk yetkinleşen bir gerilla olmuştur. Şemzinan hattında düşmana karşı yürütülen savaşta büyük emeği olan arkadaşlarımızdan biri olmuştur.”

HPG-BİM, “Kahramanca şahadete ulaşan her iki arkadaşımızın kaybından dolayı başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağolsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür Kürdistan’ı kurana kadar da mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz” diye noktaladı.