Şemdinli’de gerilla eylemi

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemdinli ve Uludere’deki eylemler ile Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısı hakkında açıklamada bulundu.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle;

ŞEMDİNLİ’DE 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

‘’Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 9 Haziran günü saat 18.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Govendê alanına bağlı Gırana vadisinde güvenlik yolu çalışması yapan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür.

ULUDERE’DE EYLEM

7 Haziran günü saat 10.00 sularında güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Serbend karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

9 Haziran günü saat işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Şapatan ve Serero köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 10 Haziran günü (bugün) sabah saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

8 Haziran günü saat 13.00 ile 15.00 arasında Gare bölgesine bağlı Şerane, Sarkê ve Bakırman köyleri alanını, 9 Haziran günü saat 23.00’da Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş vadisini ve 10 Haziran günü saat 01.15’te ise Zap bölgesine bağlı Sitê köyü çevresini bombalamıştır.’’