Şemdinli, Bitlis ve Şırnak’ta gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemdinli, Şırnak ve Bitlis’te Türk ordusuna yönelik eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan HPG-BİM, ‘’Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir’’ bilgisini verdi.

HPG-BİM’in açıklamasında, Bitlis’te hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgileri de açıklandı.

Açıklama şöyle:

ŞEMDİNLİ’DE EYLEM

19 Temmuz günü saat 16.00’da güçlerimiz Şemzînan’a bağlı Tatasêlê tepesindeki işgalci güçlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Tepede bulunan mevziilerin vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu saat 17.30’a kadar obüs ve havan topları ile Tatasêlê alanı, saat 17.30 ile 18.30 arasında ise savaş uçaklarıyla Karker tepesini bombalamıştır.

17 Temmuz günü saat 22.20’de YJA Star güçlerimiz Şemzînan’a bağlı Xuro tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde edinilen bilgilere göre 4 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci güçler skorsky tipi helikopterlerle ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmıştır.

GABAR’DA TABURA EYLEM

19 Temmuz günü saat 14.00’da Şırnak'ın Gabar Dağı’ndaki Zivingê taburuna yönelik güçlerimizce bir eylem düzenlenmiştir. Düşman mevziilerinin 2 koldan ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanı tank, obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

SİLOPİ’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

19 Temmuz günü saat 19.15’te Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Girê Çolya mıntıkasına konumlanan asker güçlerimizce hedeflenmiştir. 2 koldan isabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 1’i öldürülmüştür.

BİTLİS’TE KARAKOL VURULDU

Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Temmuz günü saat 17.45’te işgalci TC ordusunun Bitlis’e bağlı Rijlek karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakolda bulunan tankın çevresinde konumlanan askerlerin RPG-7 roketatar silahları ile hedeflendiği bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci güçler ağır silahlarla çevresini rastgele taramıştır.

BİTLİS’TE 2 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

19 Temmuz günü açıklamamızda, 16 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Bitlis’in Şêx Edip alanında korucu ve kontraların desteğinde bir operasyon başlattığını ve operasyonda yaşanan çatışma ve bombardımanlarda 2 arkadaşımızın kahramanca savaşarak şehit düştüğünü belirtmiştik. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Çiya Koçer
Adı Soyadı: Ali Ulaş
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Halime - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Temmuz 2017 / Bitlis

Çiya – Ali Ulaş

Kod Adı: Sofi Hizan
Adı Soyadı: Sefter Yılmaz
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Vesile - Celal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Temmuz 2017 / Bitlis