Şemdinli, Besta ve Bingöl Çermê’de çatışma

HPG BİM, HPG gerillalarının Şemdinli, Besta, Bingöl Çermê’de meydana gelen çatışmalarda çok sayıda askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

25 Temmuz günü saat 13.00’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê karakolundan Geman karakoluna doğru ilerleyen askeri bir araca yönelik sabotaj taktiği ile eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç tümden imha edilirken 1’i rütbeli olmak üzere toplam 4 düşman askeri öldürülmüştür.

26 Temmuz günü saat 17.20’de güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi’nde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki operasyon birliğinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

27 Temmuz günü (bugün) saat 02.30’da güçlerimiz, yine Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Botan Tepesi’ndeki işgalci askerleri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylemleri gerçekleştiren birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

BOTAN’DA DEVAM EDEN HAMLE KAPSAMINDA DÜZENLENEN EYLEMLERİN DETAYLARI

Botan’da devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

24 Temmuz günü güçlerimiz Botan’ın Besta bölgesinde bulunan Besta Meryemê'ye bağlı Berê Pirê alanında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu düşman birliği aynı gün saat 17.00’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

27 Temmuz günü öğlen saatlerinde güçlerimiz Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Hedit köyü yakınlarında bulunan işgalci TC ordusunun kontrol noktasına yönelik eylem düzenlemiştir. Kontrol noktasında bulunan konteynır, zırhlı araç ve askerler yıldırım hızıyla etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde kobra tipi zırhlı bir araç ve konteynır imha edilirken, tespit edilebilen 3 asker öldürülmüş 1 asker ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından İpek yolunu akşam saatlerine kadar trafiğe kapatmıştır.

Her iki eylemi gerçekleştiren birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

OPERASYONA ÇIKAN ASKERLERLE ÇATIŞMA

22 Temmuz günü işgalci TC ordusu Bingöl’ün Çermê alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz, düşmanın bir birliği ile karşı karşıya gelmiş ve çatışmaya girmiştir. Yaşanan yoğun çatışmalarda çok sayıda asker öldürülmüştür. İşgalcilere karşı kahramanca savaşan 4 yoldaşımız ise şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

METİNA’NIN KESTA VE HAKKARİ TEPESİ BOMBALANDI

26 Temmuz günü gece saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Kesta ve Hakkari Tepesi’ni bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”