KCK: Şeladize ruhu ile işgal saldırılarına karşı çıkalım

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: Kürt halkı Şeladize serhıldanıyla bu işgalleri kabul etmediğini, Kürdistan'ın neresinde bir saldırı varsa tüm Kürt halkının ayağa kalkması gerektiğini göstermiştir.

Türk devletinin Xakurke alanına yönelik düzenlediği işgal saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, şunları belirtti:  “Türk devleti Xakurke alanında yeni bir işgal saldırısı başlatmıştır. Bu işgal saldırısı soykırımcı AKP-MHP faşist iktidarının Kürdistan'ın tüm parçalarına yönelik işgal saldırısının devamı olmaktadır. Bu işgal harekatı AKP-MHP faşist iktidarının sadece Bakurê Kürdistan’ın değil tüm Kürdistan’ın düşmanı olduğunu bir daha gözler önüne sermiştir. Soykırımcı sömürgeci Türk devletinin Kürt düşmanlığında öncü olduğunun yeni bir kanıtıdır. Bu saldırı sadece Kürt Özgürlük Hareketine değil, Başurê Kurdistan’a ve Irak'a saldırı olmaktadır.

Bu saldırı kirli pazarlıklar ve tarihi gafletler temelinde gerçekleşmektedir. Bu işgal saldırısından önce Irak başbakanının Türkiye'ye gitmesi, saldırının olduğu gün Irak cumhurbaşkanının Türkiye'de görüşmeler yapması, bu saldırının Başurê Kürdistan bölge başkanının seçildiği zamana denk getirilmesi, işgal harekatından sonra Erdoğan’ın ABD ile görüşmesi bu saldırının çok aktörlü olduğunu göstermektedir. Bu işgal saldırısına karşı tutum ortaya konulmaması bu gerçekliği ortaya koymaktadır. KDP, gerillanın varlığını işgale gerekçe gösterip, bu saldırıları meşrulaştırıp işgal harekatlarını teşvik etmektedir. Zaten Xakurke alanında Türk ordusunun ağırlanması, işgalcilere yardım edileceğinin söylenmesi KDP’nin işgal saldırısındaki yerini açıkça göstermektedir. KDP tarihi bir yanılgı içinde bu saldırılara ortak olmaktadır.

Özellikle bağımsızlık referandumu ve Kerkük krizinde AKP iktidarının tutumundan sonra bu tür saldırılara daha fazla sessiz kalmaktadır. Başurê Kürdistan’ın meşru hükümetinin bu işgal harekatına sessiz kalması başka işgallerin önünü açmaktadır. Şu anda Başurê Kürdistan’da Türk ordusunun onlarca üssü, MİT’in kaldığı onlarca yer vardır. Herhangi bir işgal edilmiş ülkede bile bu düzeyde askeri güç ve istihbarat birimleri bulunmamaktadır. Şu anda MİT, Başurê Kurdistan istihbarat örgütleriyle birlikte çalışmakta, Özgürlük Hareketine karşı operasyonlar yapmaktadır. Bu gerçeklik KDP’nin Türk devlet saldırılarının gerillanın varlığından kaynaklandığı görüşünün gerçeklerin üstünü örtmekten başka anlam taşımadığını gözler önüne sermektedir.

SALDIRILARA KARŞI HAREKE GEÇİLMELİ

 Irak devleti, Başurê Kürdistan hükümeti ve siyasi partilerin sessizliği karşısında görev yurtsever Başurê Kürdistan halkına, gençliğine, kadınına, demokrasi güçlerine, sivil toplum örgütlerine, toplumun vicdanı olan aydınlara ve sanatçılara düşmektedir. Bu işgal saldırılarının tüm Başurê Kürdistan’ı işgal saldırısı haline gelmesinin önüne geçmek için Türk devletinin işgaline, askeri güçlerinin ve MİT noktalarının bulunduğu yerlere karşı halkın harekete geçmesi gerekmektedir. Kürt halkı Şeladize serhıldanıyla bu işgalleri kabul etmediğini, Kürdistan'ın neresinde bir saldırı varsa tüm Kürt halkının ayağa kalkması gerektiğini göstermiştir. Şeladize halkı, gerçek yurtseverlik çizgisinin ne olduğunu herkese göstermiştir. Başta gençlik ve kadınlar olmak üzere Başurê Kürdistan halkını işgal saldırılarına karşı çıkmaya, ulusal birlik ruhu ile Başurê Kürdistan’ın her yerindeki saldırıları püskürtmeye çağırıyoruz. Yine ülke içinde ve dışında yaşayan tüm halkımızı, dostlarımızı bu işgale karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz.  

Irak devletini, Başurê Kurdistan hükümetini ve siyasi partilerini de bu işgale karşı tepki göstermeye çağırıyoruz. Kürt Özgürlük Hareketinin mücadelesi hiçbir halka ve ülkeye karşı değildir. Özgürlük Hareketimiz sadece ve sadece Kürt halkının özgürlüğü temelinde Ortadoğu’yu demokratikleştirme mücadelesi vermektedir. Bunun önünde de en büyük engel AKP-MHP faşist ittifakı şahsında Türk devletidir. Bu çerçevede tüm bölge devletlerini, uluslararası güçleri ve dünya demokratik kamuoyunu Türk devletinin işgaline karşı çıkmaya çağırıyoruz.

DİRENİŞ SERGİLEYEN GERİLLALARI SELAMLIYORUZ

Türk devletinin işgaline karşı büyük bir direniş sergileyen kahraman gerilla yoldaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyor, yüce direnişlerini yürekten kutluyoruz. İnanıyoruz ki sarsılmaz bir inanca ve iradeye sahip özgürlük gerillası işgalcilere hak ettiği cevabı verecektir."