Şehba’da şehit aileleri işgale karşı yürüdü

Binlerce şehit ailesi, Şehba’da Türk devleti ve çetelerinin işgaline karşı yürüdü.

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik soykırım saldırılarının yıldönümü dolayısıyla Efrînli ve Şehbalı şehit aileleri yürüyüş düzenledi.

“Yan Efrîn yan Efrîn” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Şehba’nın Til Qerah köyünde düzenlene yürüyüşte Çağın Direnişi şehitlerinin fotoğrafları, Şehit Aileleri Meclisi bayrakları ve zeytin dalları ile “Çocuk katili Erdoğan”, “Türk devletinin Efrîn işgalini kınıyoruz”, “Efrîn’i bırakmayacağız”, “Özgür kadın iradesiyle düşmanı püskürteceğiz” yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüş boyunca “Türk devletinin işgalciliğine hayır”, “Türkiye’nin Suriye’deki varlığını kabul etmiyoruz”, “Bijî berxwedana Serdemê” ve “Şehîd namirin" sloganları atıldı.

Köy meydanından başlayan yürüyüş, Şehit Aileleri Meclisi binası önüne kadar sürdü. Burada şehitler anısına saygı duruşunun ardından Şehit Aileleri Meclisi yöneticilerinden Sureya Hebeş bir konuşma yaptı. Şehit ailelerine seslenen Sureya Hebeş, “Onur ve şeref sahipleri! Çocuklarınızın kanı ve direnişi sayesinde bizler hala direniyoruz. Türkiye şehitlikleri yıkarak bir kez daha ahlaksızlığını ortaya çıkardı. Zayıflığını şehit mezarlarına saldırısıyla gösterdi” dedi.

Şehba Şehit Aileleri Meclisi yöneticilerinden Fatima Cemo da Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Türk devleti saldırılarına karşı birlik olduğunu belirterek devamla şunları söyledi: “Türkiye’nin bölgemizi işgal ettiğinde, insanlık dışı yaptıklarının şahidiyiz. Topraklarımızda bulunmalarını istemiyoruz. Şehba işgal edildiğinde yaptığımız gibi, hep birlikte Efrîn halkıyla birlikte onlara karşı durmaya hazırız.”

Efrîn Kanton Meclisi Eşbaşkanı Şeraz Hemo da “Kahramanlarımızın Efrîn’deki direnişi hala devam ediyor. Türkiye’nin hayallerinin gerçekleşmeyeceğini söylüyoruz” dedi.

Efrîn Şehit Aileleri Meclisi yöneticilerinden Merwan Mihemed de Efrîn’e saldırıların demokratik ulus ilkelerini ve halkların kardeşliğini hedef aldığını belirterek, “Bölgenin tarihini imha etmek için kutsal yerleri nasıl yıktıklarını gördük. Şimdi de demografik değişim politikaları yürütüyorlar” diye konuştu. Efrîn’de 58 gün düren direnişin bir benzerinin daha önce yaşanmadığını söyleyen Miehemed, kimsenin yaşananları unutturmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından şehit aileleri Efrîn özgürleşinceye dek Çağın Direnişi şehitlerinin yolunu takip edeceklerini haykırdı.