Şahin: Belediyeyi halk denetleyecek

HDP Kavakbaşı Belediyesi Başkan Adayı Murat Şahin, belediyeyi denetleyecek komisyonlar kuracaklarını ve bu komisyonlarda beldedeki bütün ailelerden en az bir kişinin yer alacağını söyledi.

HDP’li Murat Şahin, temel ihtiyaçlar üzerinden bir belediyecilik yürüteceklerini ve beldeyi halkla beraber kalkındıracaklarını anlattı.

Bitlis’in Mutli ilçesine bağlı Kavakbaşı Beldesi, dağlık bir bölgede. Belde, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. HDP’nin Kavakbaşı adayı olan Murat Şahin, Tatvanlı ve Bitlisin saygın ailelerinden. Kürt siyaseti ile iç içe olan Şahin, daha önce de bir çok ilçede yöneticilik yaptı. Belde adaylığını çok önemsediğini belirten Şahin, seçim çalışmaları sırasında, belde halkının yoğun ilgisi ile karşılaştığını belirtti. Halkın temel sorunlarını tek tek dinlediklerini kaydeden Şahin, halkın hizmete aç olduğunu, diğer partiler tarafından verilen hiçbir vaadin tutulmadığını söyledi.

Yerelden birinin aday olmasının önemine işaret eden Şahin, seçilmesi durumunda, şunları yapacaklarını aktardı: “Halklarımıza hizmet etmenin yeri ve zamanı yoktur. Temel sorun olarak insanı yaşamın olmazsa olmazı olan içme suyu sorunu. Halk, kendisine sadece hizmeti ve birlikte karar alarak iş yapmayı istiyor. Özellikle yol, su, yeni evlenen çiftlerin nişan, düğün, özel günleri için yerleri tahsis edilecektir. Çiftçilere, tarıma destek verilecektir. Kooperatifler vasıtasıyla ortak üretim ve paylaşım alanları oluşturacağız. Beldenin gelir ve gideri olan bütçeyi her üç ayda gerçekleşeni ile beraber halka ilan edeceğiz. Belediyeyi denetleyecek komisyonlar kuracağız. Bu komisyonlarda beldede oturan bütün ailelerden en az bir kişi yer alacaktır.”

HALKLA BERABER KALKINDIRACAĞIZ

Kendi kendini yönetme iradesine sahip halkın yerel yönetimlere katılacağını kaydeden Şahin, şöyle konuştu: “Toplumun tüm kesimleriyle yan yana gelerek ortak aklı oluşturmak istiyoruz. Beldemize sahip çıkacağız. Birlikte yönetme hafızamızın silinmesine engel olacağız. Kentimizi beraber kalkındıracağız. Biz, insanlarımıza kendi emekleri ile ürettikleri helal kazancı sağlayarak onların hür irade sahibi olmasını, dolayısıyla sürekli el açan değil, el veren pozisyonuna getirip, o algıyı yıkmak istiyoruz.”