‘Öğrenci gezisi’ diye Alperenler kurultayına otobüs tahsisi

Kayyumun yönettiği VBB’nin “Öğrencilere yönelik düzenlenecek gezi programı için bir adet otobüs” adı altında hayali etkinlik evrağı düzenleyerek 12-14 Kasım’da Ankara’da yapılan Alperen Ocakları Kurultayı için resmi otobüs gönderdiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van mitingine katılımın yüksek olması amacıyla 2.5 milyon TL’lik araç kiralama ihalesi yaptığı ortaya çıkan Van Büyükşehir Belediyesi (VBB), şimdi de MHP ve BBP’nin etkinliklerinin araç ve finansmanını sağlıyor.

Kayyum Belediyesi Alperen Ocaklarının Ankara’da düzenlenen kurultayına Van’dan katılımın olması ‘Öğrenci gezisi’ adı altında yalan-sahte evrak düzenleyerek Alperen Ocaklarına otobüs tahsis etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, Ulaştırma Daire Başkanlığına yazdığı yazıda, Ankara iline gezi düzenleneceği belirtilerek kendilerine 40 kişilik bir otobüsün tahsis edilmesi talebinde bulundu.

Ulaştırma Daire Başkanlığı ise Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının yazısı üzerine Kara ve Deniz Ulaşımı Şube Müdürlüğüne 7 Kasım 2022 tarihinde bir yazı yazarak, “Sürekli Eğitim Merkezinde sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik sosyal etkinlikler kapsamında 12-14 Kasım 2022 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan gezi programı için Büyükşehir Belediye Başkanlığından bir adet otobüs talep edilmektedir. Gezi programına katılacak öğrencilerin ulaşımını sağlamak için Belediyemize 65 AAP 254 plakalı otobüsümüz ile personellerimizden Kutbettin Batmaz ve Harun Bucak’ın görevlendirilmesi gidiş-dönüş, konaklama, yol, yakıt, HGS, Adblue harcamalarının ödenmesi ve yeteri kadar miktarda avans verilmesi hususunda….” talimatını verdi. 

PAYLAŞILAN FOTOĞRAFLA ORTAYA ÇIKTI

Öğrencilerin gezi programı için talep edilen 65 AAP 254 plakalı otobüsün Ankara’da düzenlenecek olan Alperen Ocakları Kurultayına Van Alperen Ocaklarından 40 kişiyi götürmek için ayarlandığı ortaya çıktı.

Öğrencilerin gezi etkinliğinin hayal olduğu, Alperen Ocakları Yöneticisi Abdulbekir Demir'in sosyal medyada paylaştığı  fotoğraf ile anlaşıldı. Demir; resmi otobüsün önünde “ Alperen Ocakları Kurultayımızı yaptık. Vatana millete hayırlı olsun” yazısını sanal medya hesaplarından paylaştı.

Kayyum belediyesi kongre için otobüs vermek dışında konaklama, yol, yakıt, HGS giderlerini de ödedi. Bu meblağın ne kadar olduğu ise henüz bilinmiyor. 

Alperen Ocakları, Cumhur İttifakında yer alan BBP’ye bağlı olarak faaliyet yürütüyor. HDP’li belediye döneminde partinin Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Erciş mitingine belediyeye ait otobüslerin katılmasını suç sayan Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, HDP’li Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya ve Ulaştırma Daire Başkanı Öner Yiğit hakkında “Kamu malını zarara uğratmak” suçlamasıyla açtığı dava ise yaklaşık 6 yıldır sürüyor.