‘Özgürlüğe en yakın olduğumuz tarihi bir aşamadan geçiyoruz’

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 15 Ağustos Atılımı’nın 33’üncü yıldönümünü tüm Kürdistan halkına kutladı.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 15 Ağustos Atılımı'nın 34’üncü yılında da nereden gelirse gelsin, Kürdistan halkına karşı gelişen tüm saldırılara yanıt olmaya devam edeceklerini belirtti.

15 Ağustos atılımının 33’üncü yıldönümünü tüm Kürdistan halkına kutlayan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 34’üncü 15 Ağustos yılını “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” sürecine dönüştürmek için mücadeleyi büyüme çağrısında bulundu.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı yazısı açıklamasında, ‘’İnsanlığın gelişimine beşiklik eden Ortadoğu bölgesinin en kadim toprakları olan ülkemiz Kürdistan'da, zulme, inkara ve soykırıma karşı çok önemli bir müdahale olarak gerçekleştirilen Şanlı 15 Ağustos Atılımı'nın 33’üncü yıldönümünü başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşlarımıza, şehit ailelerimize, yurtsever halkımıza ve dostlarımıza kutluyoruz. Büyük komutanımız Egîd (Mahsum Korkmaz) yoldaş şahsında, bu günün gerçek sahipleri olan, kanlarıyla tarih yazan tüm kahraman şehitlerimizi anıyor; şehitlerimize verdiğimiz sözü yineliyoruz’’ denildi.

‘15 AĞUSTOS, KİMLİKSİZLEŞTİRME VE YOK ETMEYE BAŞKALIDIRIDIR’

15 Ağustos Atılımının, soykırımcı-sömürgeci güçler tarafından dayatılan kimliksizleştirmeye ve yok etmeye karşı bir başkaldırı olduğunu belirten Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bu başkaldırı, öncelikle Kürdün zihnindeki kölelik zincirlerine karşı gerçekleşen bir isyandır. Kürt halkının bu çağdaş isyanı büyük bir karar, inanç ve ruhla başlamış, Kürdistan’da bir diriliş devrimini gerçekleştirmiştir. Kürt toplumunda gelişen bu diriliş halkımızı ölümün eşiğinden döndürmüş ve yeniden var etmiştir. Kendine ve kimliğine sahip çıkan, bunun için her türlü fedakarlığı göze alan bir halk gerçekliği yaratmıştır. Bu anlamda, değerli komutan Egîd yoldaşın öncülüğünde sıkılan ilk kurşun, sadece bir silahlı mücadelenin başlatılması değil; aynı zamanda ideolojik, sosyal ve kültürel boyutları bulunan, kendi kimliğine ve insanlığa sahip çıkmanın da ilk adımı olmuştur.

Amansız bir biçimde sömürgeciliğe, iç gericiliğe ve Dörtlü Çete tasfiyeciliğine karşı gelişen çetin mücadele, kitlelerde büyük bir inanç ve yeniden canlanma sürecini geliştirmiş, 1990 yılıyla birlikte gelişen serhildan hareketiyle Diriliş Devrimi zirveye taşınmıştır. Bu mücadele içerisinde kendini adeta yeniden yaratarak ulusallaşma sürecini geliştiren halkımız, Önder Apo’nun çağdaş düşüncesi ile toplumsal düzeyde bir düşünsel, sosyal, kültürel ve kadın devrimini yaşayarak yeni bir toplum haline gelmiştir.

‘ULUSAL RUH YARATILMIŞ, SÖMÜRGECİLİĞİN ÇİZDİĞİ SINIRLAR ANLAMSIZLAŞMIŞTIR’

Bu biçimde, 15 Ağustos ruhu temelinde derinleşen özgürlük mücadelesi, tüm Kürdistan parçalarında etkisini göstermiş; yarattığı ulusal birlik ruhu ile sömürgeciliğin çizdiği sınırları anlamsızlaştırmıştır. Halkımız içerisindeki bütün mezhepçi, lehçeci, aşiretçi ve parçacı anlayışların aşılmasını sağlamış; yeni bir Demokratik Ulus bakış açısıyla Kürdistan toplumunun çağdaş-demokratik halklar arasında yer almasını sağlamıştır. Bu temelde aydınlanan Kürdistan halkı, bulunduğu her yerde mücadele ederek, bedeller ödeyerek kazanım sahibi olmuştur.’’

‘ÖZGÜRLÜĞE EN YAKIN TARİHİ BİR AŞAMADAN GEÇİYORUZ’

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasının devamında, ‘’Kürdistan Halk Savunma Güçleri, geçmişte olduğu gibi, bugün de sürekli bir biçimde Önder Apo’nun emek ve çabalarına layık olmayı ve şehitlerinin yaşamını kendine ilke edinerek üzerine düşen görevleri eksiksiz bir biçimde yerine getirme çabasına sahip olmuştur’’ denildi.

Açıklamada, 15 Ağustos Atılımının güncel sonuçlarına ilişkin şu önemli vurgulara dikkat çekildi:

Başkan Apo’nun önderliğinde, yaklaşık 40 yıldır yürüttüğümüz çetin mücadelenin bir sonucu olarak bugün halk olarak özgürlüğe en yakın olduğumuz tarihi bir aşamadan geçiyoruz. Kürdistan Özgürlük Gerillası, zengin deneyimine, tecrübesine ve tarihsel birikimine dayanarak Diriliş Bayramı'nın 34'üncü yılına girmektedir. Kürdistan gerillasının yeni dönemdeki şekillenmesine de büyük komutan Egîd yoldaşın atılım ruhu kaynaklık edecek, HPG güçleri Kürdistan halkının savunmasını yüksek bir başarıyla gerçekleştirecektir. İçine girilen bu tarihsel aşamada da Kürdistan özgürlük gerillası, tartışılamaz bir biçimde Önder Apo'nun çizgisinde kararlıca duruşunu sergileyecek, Önder Apo'nun ve Kürdistan halkının özgürlüğü için olması gereken en aktif ve etkili pozisyonda olacak ve 34’üncü 15 Ağustos yılında halkımızın kendi sistemini inşasının ve Önder Apo’nun özgürlüğünün garantörü olacaktır. Kahraman şehitlerimizin destansı direnişleri ve Önderliğimizin emeğiyle ortaya çıkan devrimsel koşulları mutlaka değerlendirecek ve bu tarihi dönemde yapması gerekeni yapmayı bilecektir. Bu amaçla 15 Ağustos Atılımı'nın 34’üncü yılında da nereden gelirse gelsin, Kürdistan halkına karşı gelişen tüm saldırılara yanıt olmaya devam edecektir.

MÜCADELEYİ BÜYÜTME ÇAĞRISI

Bu temelde tüm halkımızı, 34’üncü 15 Ağustos yılını “Özgür Önderlik-Özgür Kürdistan” sürecine dönüştürmek için toplumsal mücadele platformlarında gücünü ortaya koymaya, yurtsever Kürdistan gençliğini tarihin bu önemli döneminde Egîdlerin fedai ordusuna katılmaya çağırıyor, bir kez daha tüm halkımızın Diriliş Bayramı'nı kutluyor, tüm yoldaşlarımıza 34 Ağustos yılında üstün başarılar diliyoruz.