Özalp Kayyumu '33 Kurşun' logosunu iptal etti  

Daha önce Özalp'ta ölüler için sela okunmasını yasaklayan Kayyum Ferhat Vardar, bu defa da 33 Kurşun Katliamı'nı anlatan belediye logosunu değiştirerek katliamı yok saydı.

Van'ın Özalp ilçesinde yeni bir '33 Kurşun' tartışması yaşanıyor. 6 Mayıs 2004 tarihinde katliamın azmettiricisi Mustafa Muğlalı'nın ismi ilçe merkezinde bulunan askeri kışlaya verilmiş ancak yoğun tepkiler üzerine o isim 2014 yılında kışladan kaldırılmıştı. 2010 yılında ise DBP'li belediye tarafından ilçe merkezine yapılmak istenen 33 Kurşun parkı bizzat Genelkurmay Başkanlığınca engellenince, DBP'li Özalp Belediyesi logosunu değiştirerek, 1943 yılında Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın talimatı ile katledilen 33 sivili yeni logosuna taşıdı.

KATLEDİLENLERİ TEMSİL EDEN FİGÜRLERİ KALDIRDI

Ancak 33 Kurşun Katliamı yaşanmasına ve Orgeneral Mustafa Muğlalı idam cezasına çarptırılmış olmasına rağmen devletin 33 Kurşun refleksi sürüyor. Bu defa da Özalp Kayyumu Ferhat Vardar, ilçe halkının yaşadığı en büyük travma sebeplerinden biri olan katliamı yok saydı ve unutturmak için harekete geçti.

Kayyum Vardar, belediyenin logosunu değiştirerek 33 Kurşun Katliamı'nda yaşamını yitiren 33 sivili temsil eden figürleri kaldırdı.

Kayyum Vardar’ın yaptığı bu değişiklik belediye tarafından basılan 2018 takvimlerine yansıtıldı.