‘Önderliğin yarattığı ruhla savaşacağız’

Abdullah Öcalan üzerindeki yoğun tecride karşı konuşan HPG gerillaları, bu uygulamanın asıl olarak Kürt halkını hedef aldığını belirterek eylemlerinin daha da sertleşeceğini ifade etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki yoğunlaşmış tecrit, 2011’den günümüze kadar devam ediyor. Hiçbir şekilde Öcalan ile görüşme yapılamıyor ve kendisinden haber alınamıyor. HPG gerillaları, Öcalan üzerindeki tecrit sürdükçe her gün savaşacaklarını belirterek; “Tecritin asıl amacı Kürt halkını yok etmek. Bu tecrit devam ettikçe savaşımız daha da sert olacak” dedi.

‘ÖNDERLİK YOK OLAN BİR HALKI VAR ETTİ’

Önderlik üzerine yoğunlaştırılmış bu uygulamanın asıl amacı Kürt halkını tecrit etmektir diyen HPG gerillası Sefkan Yaman: “Önderlik bu devrimi kendi şahsı için başlatmadı. Kürt halkının özgürlüğü için bu yola çıktı. Erdoğan, Kürt halkını yok etmek istiyor. Kürt halkının özgürce yaşayacağı bir toprağı, dili, kendisini savunabilecek resmi bir örgütü yok. Bir toplumun savunma gücü, kültür ve dili olmalı. Bir halkın dili kültürü ve savunma gücü olmazsa bu halk ayakta kalamaz. Önderlik, Kürt halkının dili ve kültürü için birçok yol yöntem gösterdi. Ama biz ve halk bunları tam olarak anlayamıyoruz. Önderlik yok olan bir halkı var etti oysaki.

Artık günümüzde, her yerde ve herkes Kürt halkının varlığını biliyor. 40 yılı aşkındır silahlı bir savaş yürütülüyor. Bu savaşta çok ağır şahadetlerimiz de oldu. 1992 ile 1993 yılları arasında birçok faili meçhul cinayet yaşandı. Her yıl düşman yöntem değiştiriyor. Kürt halkına gözdağı vermek ve onu gerçekliliğinden saptırmak için ateşkesler oluyor. Devlet sıkıştığı için bu ateşkesleri yapıyor oysaki. Son yıllarda Erdoğan, hem İslamiyeti kendi çıkarları altına aldı hem de Müslüman olan halkı kendi günahlarının ortağı yaptı. Halkı Müslümanlık yolu ile kandırdı. Kürt halkı Müslüman bir halktır. Bunun için de birçok insanı kardeşine karşı savaştırdı ve öldürttü. Bugün Kürt halkı kendisini böylesi bir beladan nasıl kurtarmalı? Kürt halkı üzerine olan zulümlere nasıl cevap olabilir ve ne gerekli bunları bilmemiz lazım” diye konuştu.

‘PKK NEDEN ÇIKTI BUNU BİLMEK GEREK’

Türk Devleti’nin, Kürt halkının varlığını kabul etmediğini ve her geçen gün onu imha etmek ve kendi özünden uzaklaştırmak istediğini vurgulayan Sefkan: “Türk Devleti kurulduğundan beri bu devam ediyor. Seyit Rıza’lardan Şex Said’lere kadar yaşanan tüm Kürt isyanlarını bastırıp halkı yok ettiler ve katliamdan geçirdiler. Sıkıştıkları zaman da siyaset ve kardeşlik adı altında Kürtleri kendilerine çekmek istiyorlar. Sanki kendileri savaşmak istemiyor da PKK her zaman kan dökmek ve savaşmak istiyor yaklaşımı sergileniyor. PKK neden çıktı bunu bilmek gerek öncelikle. Eğer Kürt halkı özgür olsaydı, zülüm olmasaydı; kendi kültürlerini yaşıyor, dilini konuşabiliyor olsalardı ya da bir savunma güçleri bulunsaydı neden savaşırdı ki?

Varlığımız, onur ve şerefimiz için savaşmalıyız. Türklerin, Arapların, Farsların vb. halkların devleti var. Biz devlet oluşturmadan yana değiliz sadece Kürt halkının kendi topraklarında özgür bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Önderliğimiz de devlet kurmadan yana değil. Asıl amacımız halkımızın kendi toprakları üzerine özgürce yaşamalarıdır” dedi.

‘BURADA HALKIMIZ İÇİN SAVAŞIYORUZ’

HPG gerillası konuşmasında özellikle ağırlaşmış tecritin altını çizdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı hapiste yok etmek istediklerini belirten Sefkan; “Önderliğimizi yok etmek istemeleri aslında Kürt halkını imha etme arzusundan kaynaklanıyor. Halkımız bunu çok geç farketti. Şimdiki gidişata bakıldığında herkes kendi halinde ve olan biten her şeye göz yummuşlar. Bunları hiçbir şekilde kabul etmemek gerek. Müslümanlıkta da zulüm kabul edilmiyor. Zulüm yapan bir insanın ne tuttuğu oruç kabul ediliyor ne de kıldığı namaz. Şimdi olan bitenler zulüm değil midir? Her gün annelerimize, çocuklarımıza ve halkımıza zulüm yapılıyor. Bunları kabul eden bir Müslüman, Müslüman değildir. Kendi halkına ihanet etmektir. Örneğin koruculuk; neden koruculuk ve ne işe yarıyor? Kendi kardeşine karşı silah kullanan biridir korucu. Her gün işgal altında olan toprağına sahip çıkmayan ve dışarıdan gelen devletlerin ödediği para ile kardeşlerini, kendi haklını öldürüyorsa bu insanlık değildir. Biz Kürdüz ve bir halkız. Biz burada halkımız için savaşıyoruz. Sonuna kadar da savaşacağız. Dedelerimiz ve babalarımız da öyleydi; toprakları için savaştılar ve biz de devam edeceğiz.”

‘ÖNDERLİK FİKİR-FELSEFE ÖNDERİDİR’

Gerilla Sefkan, tarihte yaşamış Kürt önderlerinin hiçbirisinin mezarı dahi olmadığını ve bunlara sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. Bu önderler içinde son olarak Kürt Halk Önderi Öcalan’ın çıktığına değindi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sadece Kürt halkının önderi olmadığını vurgulayarak: “Sayın Abdullah Öcalan bir fikir ve felsefe önderidir. Sadece Kürt halkını değil, bütün halkları koruyor.  Önderliğimiz; ‘tüm dünyayı yok edecek gücümüz olsa bile biz bunu yapmayız çünkü bu zulüm oluyor. Ama dünya üzerimize de gelse biz baş eğmeyiz’ diyor. Çünkü bu Önderliğimizin felsefesi ve fikridir. Korku bizim için çoktan öldü. Haklımızı hapse atarak korkutmak istiyorlar, psikolojik savaş uygulayarak halkı korkutuyorlar. Halkımız artık ayaklanmalı. Ne zamana kadar boyun eğecekler ki? Boyun eğince de başkaldırınca da aynı zulüm devam edecek, en azından bunun için direnmeli. Rojava  ve Başur’da Kürtler kendi topraklarında yaşadıkları için ve iradelerinin farkında olduğundan Türk rejimi bunu kabul etmiyor. Yurtsever olan ve olmayan her Kürt bunu fark etmeli. Düşmanımızın karşısında Kürtlerin birbirinden farkı yok. Bu savaş Kürtlerin varlığına karşı bir savaştır. Kürt halkını yok etmek için Önderlik üzerine olan tecriti ağırlaştırıyorlar” şeklinde devam etti.

‘ÖNDERLİK YOLUYLA HALK TESLİM ALINMAK İSTENİLİYOR’

Uzun zamandır Kürt Halk Önderi Öcalan ile görüşmeler olmadığını ve bunun için de gerekirse her gün savaşacaklarını belirten Sefkan: “Önderlik yoluyla halkımızı teslim almak istiyorlar. Önderlik, biz ve halkımızın geri çekilmesini kabul etmiyor. Kürt halkı olarak ne kadar Türk Devleti’ni sıkıştırırsak o kadar doğru bir şekilde Önderlik ile oluruz. Halk ve gerilla olarak görevlerimizi yerine doğru getirmedikçe Önderlik üzerine olan tecrit gittikçe ağırlaşacak. Bu tecrit ve zulmün devam etmemesi için halk ve gerilla olarak görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Dönemsel olan görüşmeleri de anlamalıyız. Bugün veya yarın görüşme olabilr. Amaç nedir? O kadar savaş oldu ve o kadar yıl geçti bunlar hepsi Önderliğin özgürlüğü içindir, kendi topraklarımızın üzerinde özgürce yaşamak içindir. Kendi varlığımızı, kültürümüzü ve dilimizi devam etmek içindir. Kürdistan özgürleşene kadar mücadelemize devam etmeliyiz. Bizden istenilirse her gün savaşacağız. Halktan istenilirse her gün ayaklanmalı. Bu bir iki günlük bir iş değil. Bir ülkenin özgürlüğü içindir. Buna göre de kendimizi hazırlamamız lazım. Kendimizi uzun vadeli hazırlamalıyız ki bu devlete karşı savaşabilelim. Önderliğimizin İmralı’dan çıkması için; Önderliğimiz ile kendi toprağımızda özgürce yaşayabilmek için mücadele etmeliyiz. Önderliğimiz halen bizim için çalışıyor. Önderliğimize sahip çıkacak olan Kürt halkı ve biziz” dedi.

Gerilanın hiçbir zaman bitmediğini, Kürt halkı olduğu sürece de varolacağını değinen Sefkan ayrıca: “Önderlik bizlerde öyle bir ruh yaratmış ki 10 kişi kalsak bile sonuna kadar mücadele edeceğiz ve savaşacağız. Biz binleriz ve her yerde de varız. Kürt gençleri bunları kabul etmemeli. Eğer oralarda savaşamıyorlarsa dağların yolları onlara açıktır, gelip burada savaşabilirler” diye ifade etti.

‘TECRİTİN AMACI TÜM İNSANLIĞI İRADESİZLEŞTİRMEKTİR’

Bir diğer HPG gerillası Şiyar Ronahi de Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecritin sadece onun değil, tüm Kürt Halkının ve insanlığın üzerinde olduğunu vurgulayarak: “Bu tecrit ile tüm Kürt halkını, Ortadoğu’da bulunan diğer hakları ve doğayı yok etmek istiyorlar. Her şeyden önce Kürt halkını ve tüm Ortadoğu insanlarını iradesizleştirmektir amaç. Tecrit ile PKK hareketini kendi denetimine almak, liberalleştirmek, kırmak ve sistemleştirmek için Önderlik üzerine her yönden saldırılar gelişiyor. Avrupa, Bakur, Başur, Rojava ve Rojhılat’ta yapılan işler var ama bu mücadele ve eylemler daha güçlü olabilir. Bütün halkımız birbirine destek olmalı. Eylemler ne kadar çoğunluklu ve çok olursa AKP Hükümeti ve Önderliğimize komplo yapan diğer devletler üzerine ne kadar güçlü yürürsek tecriti böyle yok edebiliriz. 18-19 yıldır Önderliğimiz üzerine olan tecrit devam ediyorsa kendimizi sorgulamamız lazım. Yapılan mücadeleler yeterli değil, bunları katbekat büyütmek gerek. Bizler de üzerimize düşeni her şekilde yerine getiriyoruz. Sadece gerilla rolünü oynarsa ve halk seyirci kalırsa Önderlik üzerine olan tecriti kıramayız. Halk ve gerila birlik olmalı ve birbirini tamamlamalıdır” dedi.

‘ÖNDERLİK ÜZERİNDEKİ TECRİT DEVAM ETTİKÇE SAVAŞ DAHA DA SERTLEŞECEK’

Ronahi son olarak gerilla saflarına katılımın daha yoğunluklu ve güçlü, eylemlerin daha kapsamlı olması gerektiğinin altını çizerek: “Özgür yaşamak isteyen ve köleliği kabul etmeyen tüm halklar PKK saflarında kendilerini bulabilirler. Alevi halkımız da her şekilde Önderliğe sahip çıkmalı. Eğer Alevi halkımız şimdi rahat bir şekilde kurumlarını oluşturmuşsa ve her yerde rahat bir şekilde kendilerini ifade edip dile getirebilmişse bu da Önderliğimiz sayesinde oldu. Alevi halkımız Avrupa, Türkiye ve diğer yerlerde yapılan eylemlere katılmalı. Alevi halkımız kendi kimlikleri ve kendi kültürleri ile yaşamak istiyorlarsa Önderliğe sahip çıkmaları gerek ve bu tecriti kabul etmemeliler. Alevi geçlerimiz gerilla saflarına katılımlarını güçlendirebilirler. Halkımız eylemlerini daha kapsamlı yapmalı. Daha önce de Önderliğimizin avukatları ve ailesi ile görüşme yaptı bu da genel olarak bizde rahatlık yarattı. AKP Hükümeti taktik değiştirerek görüşmeleri böyle devam ettirdi ve bu şekilde sürdürdü. Bu yaklaşımlarıyla sanki Kürt sorununu çözmek ve bu şekilde adım atmak istiyorlar izlenimi yaratıyor. Halkımız AKP’nin bu tür oyunlarına gelmemeli. Gerilla eylemlerimizi de daha sıklıkla yapacağız. Halkımız ile birbirimizi tamamlamalıyız. Önderlik üzerine olan tecrit devam ettikçe savaş daha da sertleşecek. Bu tecrit devam ettikçe ne gerekirse yapacağız. Umudumuz Önderliğimiz, partimiz, halkımız ve biziz” şeklinde konuştu.