İşte askeri üs bölgesine gerilla eyleminin görüntüleri

Gerillaların 4 Mayıs günü Şemdinli’de bir üs bölgesine düzenlediği eylemin görüntüleri yayınlandı.

Gerilla TV’de yayınlanan görüntülerde, eylemin Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde gerçekleştiği bildirildi.

Eylemde, 4 Mayıs günü gündüz saat 14.10 sularında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı “Bêzokê” Karakolu'nun güvenliğini tutan bir üs bölgesinin hedef alındığı belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi’ne göre bu eylemde gerillalar, üs bölgesinin içine sızarak, yakın mesafeden yıldırım tarzında “düşman birliklerini” vurdu.

Üç “düşman mevzisinin tamamen düşürülerek” gerillanın eline geçtiği bildirilirken, en az 7 askerin öldürülerek üzerine gidildiği ve silahlarına el konulduğu bilgisi verildi. Eylemde ayrıca 7 askerin de yaralandığı belirtildi.

HPG-BİM’e göre 5 adet G-3 ferdi silah, 1 adet BKC tam otomatik makineli tüfeği, 1 adet G-3 rextı, 1 adet BKC zinciri ve 1 adet kaska ele geçirildi.

HPG-BİM’den yapılan açıklamada eyleme ilişkin diğer detaylar şöyle: “Gerçekleştirilen bu eylemde ağır darbe alan işgalci TC unsurları, eylem alanının etrafı ile Sîrvan ve Helena Köylerini kobra tipi helikopterler ve ağır silahlarla bombalamış, ardından ise araziye çıkıp arama yapmak istemiştir. Bu esnada, araziye çıkan düşmanın bir birliğine yönelik olarak güçlerimiz tarafından sabotaj taktiği ile bir eylem daha gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde ölen asker sayısı güçlerimiz tarafından netleştirilememiştir. Son dönemde ülkemizin çeşitli yerlerinde başta fedakar Kürt anaları olmak üzere halkımıza yapılan saldırılara karşı bir yanıt olarak gerçekleştirilen bu eylem sonucunda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.”